Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Ca tot vorbeai de invatat si scoala, mi-am amintit ca am visat subiectul nr. 3 la limba romana si la capacitate si la bacalaureat. Si cum am visat a fost. Creierul meu cred ca s-a chinuit mult sa socoteasca ce picase anii trecuti sa-si dea seama ca a picat in anul respectiv :))
|
Coincidenta.
Daca nu iesea subiectul ala, ce zicea?
Uitai de vis si asta era.
In 999 cazuri asa se intampla.
Daca in 1 caz din 1000 se potriveste situatia, si ala e scos in evidenta, iar restul de 999 uitate, nu inseamna ca "predictia prin vise chiar functioneaza".
Citat:
Uite, eu de exemplu ma inspir din vise pentru noi capitole la o chestie (nu-i pot zice opera) ce am inceput-o acum multa vreme. Uneori ma visez in "lumea" catii pe care o citesc (azi noapte eram "actrita" in romanul "Ion" - desi nu-mi amintesc mate lucru).
|
Ce spui tu e diferit de "interpretarea viselor" la care adera cei cu aspiratii profetice.
Citat:
Nu cred in "interpretarea" viselor; probabil cum fiecare om e diferit, asa o fi si "interpretarea" fiecarui vis, daca chiar e pana acolo, iar atunci, n-ai cum sa faci o carte "interpretarea viselor dela a la z".
|
Probabil ca s
unt oameni care simt ca nu au controlul propriei vieti si atunci incearca sa-l castige cumva anticipand cumva viitorul.
Dar ceea ce ignora grosier, este faptul ca
viitorul incepe
acum si e in cea mai mare parte in mainile lor.
Mult mai mult, oricum, decat sansa de a-l ghici prin interpretarea viselor.
Si mai este un fenomen negativ in plasa carora cad amatorii "ghicitului".
De multe ori incearca sa modifice prezentul sau perspectiva asupra prezentului ca sa se potriveasca cu "ghicitul".
Ex.: i se spune ca o persoana asa si pe dincolo le ameninta casnicia.
Atunci incep sa suspecteze tot cercul de prieteni pana gasesc o vinovata (de obicei femeile sunt cele care cred in chestii din astea) care sa se potriveasca cu descrierea. Si chiar daca respectiva nu are nici o treaba, incepe sa fie suspectata, actiunile ei sa fie interpretate astfel incat sa se potriveasca cu "predictia", etc.
De aici gelozie, tensiuni si in final se poate ajunge exact acolo unde era "prezis", doar ca nu asta era neaparat viitorul, ci rezultatul actiunilor cvasi-inconstiente ale persoanei credule.