View Single Post
Vechi 04.06.2014, 21:27:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Si eu care incercam sa fac o analogie finuta.
Nu, sunt ortodox, doar ca eu consider ca in acest subiect, ambele tabere au argumente cu probleme.
Singura diferenta e ca "cercetatorii" creationisti merg pe negationist si teoria consti...pardon, a conspiratiei, ca isi sustina punctul de vedere, care mi se pare culmea penibilului.
Am scris de mai multe ori, creationismul inseamna Geneza (Facerea) din Sfanta Scriptura. Evolutionismul e o aberatie inventata din disperare de ateii iluministi la mijlocul sec. XVIII. In perioada iluminista au inceput sa apara tot mai multi atei si sa isi arate credinta in mod public. Cum eraua tei si singura teorie existenta era crearea lumii de catre Dumnezeu, au cautat o alta explicatie, pentru ca detestau crestinismul. Si, cum erau obsedati de intoarcerea la valorile dinainte de crestinism, au gasit niste explicatii in paganismul antic, la filozofii materialisti greci. In timp au cautat sa dea si o explicatie stiintifica acestei filozofii, asa a aparut si evolutionismul lui Darwin.
Mai aproape de timpurile noastre unii crestini au inceput sa creada in evolutionism si sa combine facerea cu evolutionismul creat de atei impotriva crestinismului. Nu mai trebuie sa spun cat de absurda e aceasta alaturare, dar cei care nu pot vedea nu au cum sa vada.
Creationismul stiintifica e altceva, o explicatie cu ajutorul datelor stiintei a valabilitatii Facerii si absurditatii teoriei evolutioniste sau a Big-Bang-ului.