View Single Post
Vechi 06.06.2014, 12:39:22
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
N-ai sa gasesti nicaieri in scrierile acelor timpuri faptul ca tineau Duminica si nu sabatul pt a se feri de persecutii.Strict faptic vorbind.Nu mi-ai raspuns la intrebare:cineva ca Ignatie care recomanda expres tinerea Duminicii falsifica invatatura apostolica sau nu?Sa-ti spun ceva frate:trebuie sa ai curajul sa mergi pana la capat.Daca esti sigur de argumentele tale,sau ale confesiunii tale,atunci pe unul precum Ignatie trebuie sa-l acuzi.Nu exista cale de mijloc.Daca vrei sa-l acuzi pe un descendent direct al apostolilor trebuie sa dovedesti ca apostolii i-au spus sa tina expres doar Sambata,fara Duminica, iar el a schimbat acest lucru.Poti demonstra asa ceva?

Sa reformulez: poti proba asa ceva cu ajutorul epistolelor Noului Testament?
Da știu, am spus, e doar o părere fără temei istoric prea mare. Ceea ce vreau acu, este să te rog să-mi dai citatul din scrierea lui Ignatie unde recomandă express ținerea Duminicii, eu am ceva dificultăți cu net-ul și foarte greu caut. Totuși, sper ca scrierea lui să nu fie ca și legenda lui cu inima pe care era scris numele Isus, dacă-s povești din astea atunci mai bine nu.
Reply With Quote