View Single Post
Vechi 06.06.2014, 13:32:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu se discuta aici daca sunt cu adevarat sau nu ortodocsi, ci daca si-ar lasa copii la ora de religie sau ar prefera, ca tine sau ca ateii un fel de "istorie a religiilor", adica practic o informare, nu o educatie religioasa.

Si eu cred ca prezenta la orele de religie e chiar peste 80%, nu am verificat dar asa cred, daca cineva are alte cifre, sa ma contrazica.

Sa se bage, daca se doreste, cu ce sa ma deranjeze?
Dar se pare ca societatea nu e interesata, M.I. nici atat.

Daca nu era Patriarhia, nu exista nici ora de religie.

Si da, asa se intampla in practica, ateii aia prosti si agresivi isi scot copiii de la ora de religie, iar cei care sunt de alte confesiuni, fac in cadrul confesiunii lor.

Dar vezi tu, ateul ala prost si militant, nu vrea ca doar copilul lui sa nu faca religia, ci TOTI sa nu faca religia, ca deh, asa intelege el democratia, vointa poporului, inseamna sa-i reduci pe toti la nivelul celui mai tampit.

Asa si cu minoritatile sexuale, si alte povesti.
Chestia cu toleranta a fost la inceput, cand lucrurile trebuiau sa para inofensive, acum nu mai e suficient sa-i tolerezi, trebuie sa vorbesti ca ei ba chiar daca se poate sa gandesti ca ei.

Acelasi comunism, dar cu alta fatza.
De fapt si comunismul n-a fost decat o fatzada, realitatea din spatele lui insa e greu de numit.

Dar asta s-a mai discutat deja.