Citat:
În prealabil postat de Lucian494
Nu văd de ce ar schimba EL Ziua Sfințită de El fără ca măcar să lase scrieri concrete...Este scris că Duhul îi va călăuzi în tot adevărul pe apostoli, ei dacă ceva atît de mare precum schimbarea odihnei ar fi avut loc eu cred că s-ar fi scris. Și ceea ce mă deranjează pe mine este în legătură cu versetul din Daniel unde este scris că va schimba vremile și legea. Știm că ultima fiară din Daniel este Imperiiul Roman. Acu să vedem vremea a fost schimbată de romani iar legea...tot de romani, nu ți se pare ciudat?
|
Daca nu ai aflat, Vechiul Testament era pentru evrei, de la Iisus avem Noul Testament. Cum spui ca nu trebuie schimbat nimic, cand s-a schimbat totul? Tu tii legile iudaice? Nu, banuiesc. Iar daca le tinem le tinem cu alt sens, ca de exemplu Cincizecimea d ela evrei, sau Pastele evreiesc. Nu-i asa ca nu au acelasi inteles ca pe timpul evreilor? Ce era Sabatul, cand a fost dat? NIci nu e bevoie sa aducem noi arguemnte, se vad din explicatiile date de adventisti, o serie de inventii si cuvinte inventate de ei, oricine poate vedea imediat cat se chinuie sa schimbe inavatatura. Spun asta pentru ca am discutat cu adventisti.
Sabatul a fost dat in desert, era prima zi in care nu cadea mana. A cazut mana in prima zi, au urmat alte zile si ziua a saptea s-a nimerit sa fie sambata de azi. In decalog scrie asa, sa lucreze omul sase zile si a saptea sa se odihneascasi sa cinsteasca pe Domnul, apoi alte sase zile si a saptea se odihneste. De ce? Ca sa nu moara de oboseala si, ca sa cinsteasca pe Domnul o data pe saptamana. Putea sa fie ziua de odihna si miercurea, ca nu contrazicea porunca. S-a ales ziua de duminica pentru ca atunci a inviat Hristos, noi tinem Noul Legamant, nu pe cel vechi, adica ziua in care n-a cazut mana. Adventistii ce fac? Fac un joc de cuvinte, si, profitand de sensurile pe care le are ziua de odihna, spun ca nu e vorba de a saptea zi, in decalog, adica numeral, ci e vorba de Sambata, exact acea zi. Oricine vede ca nu e asa, doar daca nu stie prea multe. Ei mai spun ca de la Adam s-a tinut ziua de sambata, doar in capul lor, ca nu scrie nimic. Si tot felul de astfel de inventii, ca daca n-au sfinti stau si se gandesc ce sa mai inventeze.
Legat de aluzia ta cu imperiul roman, tie nu ti se pare ciudat ca Iisus a spus ca Biserica Sa nu o va putea darama vrajmasul vreodata, iar neoprotestantii, in special, fiindca trebuie sa justifice lipsa lor timp de 1800 de ani de la venirea lui Hristos si intemeierea Bisericii, spun ca Biserica ar fi fost biruita si abia dupa secole a inviat, odata cu ei.
Intrebai odata ce nu concorda cu invataturile din Biblie, iar eu ti-am zis ca la (neo)protestanti nimic. Nu-i asa? Toata invatatura lor e opusa celei din Sfanta Scriptura.