Subiect: Casnicie curata
View Single Post
Vechi 28.09.2006, 04:29:01
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Exista multi tineri care vor sa mearga pe calea casatoriei cu scopul evolutiei spirituale. Slava Domnului, ca nu exista bucurie mai mare ca aceea de a-l avea langa tine pe cel iubit si sa poata sa fie si Dumnezeu cu voi.

Am cunoscut multe exemple. In general, cam toti aveau deja o maturitate spirituala inainte de a se casatori. Erau autentici in relatia lor cu Dumnezeu, sinceri, expunandu-I adevarul din inima lor, aveau intr-adevar o viata hristocentrica, apropiati de Biserica si de Sfintele Taine. Il constientizau pe Dumnezeu si incercau sa vada daca Lui Ii place ce si-ar fi dorit ei. Si astfel discutiile lor erau f spirituale. Evident, nu numai spirituale, dar cu o nota f profunda spre spiritualitate.

Apoi, incercau cu orice pret sa evite situatiile care i-ar putea duce in ispita. Pana la urma asta e masura iubirii adevarate. Il iubesti pe celalalt? Atunci nu vrei sa-l faci sa cada, deci esti atent, mult mai atent decat de obicei. Pui inainte de toate dorinta ca el sa se mantuiasca si apoi, nu te uiti nici pe tine. E minunat!

Am vazut si cazuri de persoane care au cazut inainte de casatorie. Asta a fost o mare cruce pt ei, fiindca au avut nevoie de o perioada de asceza, care e mult mai dificila daca ai trait deja asa ceva. Si apoi, simti ca i-ai furat lui Dumnezeu binecuvantarea pe care dorea sa ti-o dea in dar. Gustul e f amar. O marturisesc toti cei care s-au intors spre adevar dupa aceea. Eu cred ca cea mai buna cale e sa fie infranare totala, adica nici sarut pana la nunta. Pr. Arsenie Papacioc spunea ca "mai lunga e calea pana la sarut decat pana la pacatul mare". Adica sa fie o luare de mana, un pupic pe obraz, o atingere pe frunte sau pe par, adica pot fi niste gesturi de tandrete, dar atat. Ce e mai minunat decat sa-l vezi pe celalalt langa tine dornic de mantuire? Ce e mai minunat decat sa-l vezi pe celalalt cum merge, treptat, treptat, spre asemanarea cu Dumnezeu?!

Domnul sa ne dea bucuria de a cunoaste astfel de oameni. Dar pana acolo, sa incepem sa ne schimbam pe noi, sa-l lasam pe Dumnezeu sa locuiasc in noi, ca sa putem sa ne dea sa-i vedem pe cei in inima carora El locuieste!

Elena

Reply With Quote