Citat:
În prealabil postat de Badescu
Ai luat din Budhism ceva, din crestinism ceva, din hinduism ceva, din ocultism ceva, le-ai amestecat si ai ajuns la concluzia ca poti ajuta alti oameni sa gaseasca calea corecta?. Iti repet, drumul spre iad e pavat cu bune intentii, degeaba esti smerit daca nu ai nici o treaba cu Dumnezeu.
Da stiu ca trebuie sa fiu cu bagare de seama cand spun ca eu cred intr-un Dumnezeu adevarat iar tu nu, dar pur si simplu stiu asta, tu nu ai cum sa intelegi, inca nu ai o certitudine ca ceea ce crezi tu e adevarat... Tu doar citesti, te documentezi, putin de colo , putin de colo, faci niste conexiuni cu ceea ce stii deja (chiar daca multe sunt doar iluzii) , gasesti 3-4 surse care iti prezinta acelasi lucru, imediat iti asumi "ceva-ul" ca pe un adevar. Ce te face sa crezi ca toate conexiunile pe care le-ai facut in ultimii ani nu au plecat de la niste premise gresite? daca ar fi asa ai realiza ca ai batut campii atata timp...
"Eul" meu nu condamna "eul" tau :) , tu incerci sa intelegi asta, eu nu fac asta deloc, mai ales ca si eu am trecut prin ceea ce treci tu. Eu doar iti spun ca bati campii. Degeaba ai anumite cunostiinte despre ceva daca ele pleaca de la premise gresite.
|
--------------------------
Poate ca te inteleg
foarte bine!
Poate ca am propriile certitudini pe care "
tu nu ai cum sa le intelegi." (pe moment)
Sunt forme de exprimare care impun, care pun bocancul in prag - si nu lasa spatii pentru argumente. Ori crezi ca mine, in felul meu, ori "
bati campii".
Poate ca acesta este modul de promovare cel mai eficient, cea mai convingatoare formula de convertire a celor rataciti.
Imi pare rau, nu mi se potriveste.
------------------
Nu spun ca Dumnezeul tau este unul fals. Nu imi pot permite asa ceva. Nu te cunosc. Si chiar daca te-as cunoaste este ceva care ma depaseste cu totul.
Nu imi arog adevarul absolut. Incerc sa fiu precaut si daca gresesc, sa fiu gata sa aplic corectiile de rigoare.
---------
Ce
premise sunt gresite in opinia ta?
Numai bine!