Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Ochiul uman este un ochi imperfect din punct de vedere biologic. In modul in care a evoluat acesta, nevul optic incomodeaza vederea. De aceea, avem un punct mort pentru fiecare ochi.
Pe de alta parte, ochii caracatitelor, considerati mai avansati ca ai nostri, nu au acest punct mort, nervul optic fiind atasat de spatele retinei, nu de fata ei, ca la noi.
Iar evolutia ochiului poate fi trasata, de la ochii primitivi ai unei planarie, la cei mai complecsi, destul de usor si gradat.
Stiai ca cei mai complecsi ochi se gasesc la stomatopode?
Ochiul uman nu este cel mai bun ochi, si nici cel mai avansat.
|
Da, si eu pot picta Mona Lisa mult mai bine decat a facut-o Da Vinci.

Asta cu ochiul uman imperfect este o prostie cat casa.Caracatita are altfel de ochi pentru ca traieste sub apa si nu trebuie sa suporte lumina soarelui.
Btw, de ce nu a creat evolutia un ochi mai bun ? Daca zici ca asta al nostru nu-i chiar reusit ? Pai in milioane si milioane de ani ar fi trebuit sa avem niste ochi super.
Eu ti-am cerut dovada ca ochiul a aparut in urma evolutiei, nu ca se poate crea o poveste despre cum a aparut ochiul. In stiinta ai o idee, te duci in laborator si o verifici, dupa care si altii fac acelasi lucru si atata timp cat se obtine acelasi rezultat de fiecare data vorbim despre o "teorie". Nu merge ca "oamenii de stiinta
cred ca ", aia suna deja a religie. Deci hai sa vedem cum apare ochiul in laborator, apoi predam toti armele, renuntam la obsucrantism si trecem de partea stiintei.