Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Incrucisare, dar variatie genetica nu.
Faptul ca tu ai un ADN destul de diferit de al meu.
Imagineaza-ti. Doi parinti (de pe arca lui Noe) au genele A si B.
Copii lor vor avea , sa zicem, 50%A si 50%B fiecare.
Apoi copii se inmultesc intre ei. Ce se obtine? Tot asa, un anumit procentaj A si un anumit procentaj B.
Si tot asa, ADN-ul o sa ramana in mare parte acelasi, si ar fi foarte usor pentru un virus sa se adapteze pentru el.
Ca ADN-ul sa devina diferit de la unul la altul, i-ar trebui multe mutatii, si mult timp. In 5000 de ani, nu ar fi avut timp sa fie asa variat, de aceea, diversitatea ADN-ului, nu numai uman, ci al tuturor fiintelor ne arata ca viata pe pamant are o varsta de gradul milioanelor, chiar miliardelor de ani.
|
Nu e deloc asa, nu stiu daca ai inteles exact notiunile si la ce ma refer.
Eu nu ma refer la transformarea speciei in alta, deci modificarea genomului, tocmai asta combat, nu am cum sa sustin asta.
Rasele au modificari ale genelor. Asta nu inseamna modificari mari ale ADN-ului. Dar chiar si mutatii mari se pot produce la o singura generatie, nu ai auzit de boli provocate de mutatii? De exemplu sindromul Down e provocat de o mutatie genetica, o dublura a unor cromozomi. Asta e si problema, ca mutatiile mari nu provoaca schimbarea speciei, ci boli. Doar mutatiile genice sunt fara urmari, restul, adica mutatiile cromozomiale provoaca boli, iar mutatiile genomice (singurele care pot modifica ADN-ul, deci transfomrarea speciei), sunt letale la animale.
Asadar, nu e nicio neconcordanta, doar ca nu ai inteles tu.