View Single Post
Vechi 09.06.2014, 23:09:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Postarile dumitale despre Eva mitocondraia arata ori ca n-ai inteles nimic, ori ca incerci sa prostesti pe cineva. Imi explici cum ai ajuns de la 200000 de ani de la 7000? Ai idee ca numita Eva nu este un individ anume? Ca nu a fost contemporana cu Adam? Ca au fost denumiti asa doar pentru referinta?
Este cel putin a 2-a oara cand primesc "argumentul" asta prostesc ca toti oamenii se trag din Eva deci Facerea este adevarata. Intocmai ca "Principiul de nedeterminare al lui Heisenberg dovedeste ca stiinta are limitarile ei", o perla de-a lui Ioan Vladuca. Ne oprim cu cercetarea fenomenului la denumire.
Eu inteleg ca esti iritat ca sunt aceste cercetari stiintifice care sunt apropiate de facerea, dar e problema ta ca esti ateu, nu a mea, nu ma intereseaza frustrarile acestea.
Daca ai mai citit asta, nu puteai sa cauti pe net, n-ai si tu google ca noi toti? Sau ti-e frica sa nu fie adevarat? Evident ca stiu toate acestea, pentru ca le-am citit, ceea ce nu ai facut si tu.
Si, ca sa-ti rapund la intrebari, datarea Evei mitocondrial este intre 100 de mii si 200 de mii de ani, in mod oficial. Despre datarea la 6000 de ani scrie chiar revista Science din 1998: "Regardless of the cause, evolutionists are most concerned about the effect of a faster mutation rate. For example, researchers have calculated that "mitochondrial Eve"--the woman whose mtDNA was ancestral to that in all living people—lived 100,000 to 200,000 years ago in Africa. Using the new clock, she would be a mere 6000 years old. No one thinks that's the case, but at what point should models switch from one mtDNA time zone to the other?"
Apoi spui ca EVa nu e un individ anume, dar ce e robot? Nici macar tu cred ca nu stii ce ai vrut sa spui aici.
Ca Eva mitocondriala si Adam y cromozom sunt contemporani nici nu am scris ca ar sustine stiinta asta. SI nici nu se poate arata pe baza ADN-ului nici ca au fost contemporani, nici ca nu au fost, pentru ca sunt analizati separat.
Dar datele vedem ca variaza intre un numar de ani, deci nu poate contrazice nimeni ca nu exista posibilitatea sa fi fost contemporani. Adam y cromozom se estimeaza ca a trait intre acum 300 de mii de ani pana la 120 de mii. Alte cercetari spun ca a trait 59 de mii de ani. Se potriveste cu perioada de 100 de mii-200 de mii ai Evei mitocondrial sau nu?
Dar uite ca in chiar articole despre aceste datari scrie ca matematic cel mai recent stramos comun nu poate avea decat cateva mii de ani: http://en.wikipedia.org/wiki/Most_re...ommon_ancestor
Asa ca informeaza-te inainte sa raspunzi nervos.