Citat:
În prealabil postat de urzicuta
..si apropo de filmul lui Mungiu,pare sa fie pro avort,adica prezinta intr-o lumina neagra epoca de trista amintire,este o invitatie la avortul facut in cabinete moderne,in "siguranta"
|
Vorbesti de filmul "4 luni 3 saptamani si 2 zile"? Mi s-a parut geniala ideea chiar de calitatea filmului lasa de dorit. L-am vazut zilele astea...Totusi pentru mine mesajul filmului e altul!
Se face apelul cred la a evidentia situatia femeii in societatea patriarhala inlantuita in a satisface placerile sexuale ale barbatilor si nimic mai mult, un obiect de uz sexual si atat. Atmosfera morbida a filmului descrie din pacate realitatea cu care se confrunta femeia IN SOCIETATEA ACTUALA. Si inca nu e nimic. Aici a fost prezentata doar situatia femeii intelectuale, dar ce pateste biata femeie la tara (INSARCINATA UNEORI) in mainile sotilor toparlani, care nu mai au nici un D-zeu, dumnezeul lor fiind bautura si boxul-violenta in familie.
MA mir ca nu prea s-a remarcat VIOLUL la care au fost supuse bietele fete, una din ele insarcinata fiind in 4 luni 3 saptamani si 2 zile DE CATRE "SALVATORUL CU CHIP DE BESTIE" CARE A FACUT AVORTUL. Si chiar nu a-ti remarcat INDUIOSATOAREA SI DUREROASA imagine a fatului care avea deja trasaturi umane???? Si expresia de groaza, mila, spaima cand ACEA FATA DUPA CE A FOST SI VIOLATA a privit bietul suflet????
Este imposibil sa nu sensibilizeze acest film publicul. Si mesajul e clar: NU avortului si NU VIOLULUI. NU teroarei femeii, NU discriminarii femeii. NU viitorului morbid.
Oare cand vor inceta acea parte de barbati psihopati sa trateze FEMEILE ca niste obiecte?
Cand vor constinetiza ca le DOARE AVORTUL, le DOARE NEPASAREA LOR, le doare violenta fizica, le doare LIPSIREA DREPTURILOR.