View Single Post
Vechi 10.06.2014, 00:55:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Un link de pe acelasi site: http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve
Citate de acolo:
Not the only woman
Not a fixed individual over time
Not the most recent ancestor shared by all humans
in concluzie:
Not the biblical Eve
is not a fixed individual
had a mother
was not the only woman of her time, and
Y-chromosomal Adam is unlikely to have been her sexual partner, or indeed to have been contemporaneous to her.[/i]
Asta dovedeste ca nu ai inteles nici macar definitia. In functie de ce se intampla acum, in prezent, cu liniile genetice pe linie feminina, Eva "migreaza" spre alta persoana.
Eu stiu ce scrie acolo, dar tu n-ai inteles, interpretarea ta e chiar hazlie. Era suficient sa citesti doar prima fraza:
"the name Mitochondrial Eve refers to the matrilineal most recent common ancestor (MRCA) of all currently living anatomically modern humans. This is the most recent woman from whom all living humans today descend, on their mother’s side, and through the mothers of those mothers, and so on, back until all lines converge on one person."
Ce ai scris tu acolo se refera la altceva, nu ca Eva e mai multe persoane. Practic nu ai inteles aproape nimic din link.
Iar faptul ca ei spun ca nu era singura femeie din acele timpuri si ca avea si o mama am explicat in mesajul precedent, catre colegul nostru. E firesc sa afirme asta, ca doar n-o sa spuna ca a fost creata si n-a avut din cine sa se nasca. Dar astea sunt doar speculatii.
Asadar, pe scurt, Eva mitocondriala este o femeie care se considera ca e stramoasa pe linie materna a tuturor oamenilor care traiesc azi pe pamant. Asta e demostrat stiintific, restul sunt povesti. Nu migreaza Eva, ci stabilirea filiatiei se face de la mama la fiica, despre "migratia" asta e vorba. Nu e fixata insemna ca nu se stie exact cine este, nu ca are mai multe personalitati si trupuri.
Sper sa treci peste si sa intelegi despre ce e vorba.