View Single Post
Vechi 10.06.2014, 22:46:17
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In cazul asta, dupa tine si maimutza are suflet nemuritor?
Sau sufletul nemuritor e si el produs al evolutiei biologice, sau cum?
Nu cred ca stie cineva in lumea asta definitia exacta a sufletului, sau ce este el, asa ca fiecare are versiunea lui. Dupa mine, sufletul este energia de viata al oricarui organism. Deci da, eu cred ca fiecare fiinta de pe pamant are aceasta energie de viata, "sufletul".

Citat:
Deci crezi ca Dumnezeu este si bun si rau in acelasi timp?
Poate minti Dumnezeu, dupa tine?
Dupa cum am zis, nu cred ca Dumnezeu poate fi cuantificat intr-o "fiinta" care poate sau nu poate sa faca activitati omenesti. Il consider peste nivelul nostru de intelegere. Pentru a minti iti trebuie cuvinte. Dumnezeu este mult peste limitarea cuvintelor. Nu este "bun" sau "rau". Acestea sunt concepte umane. Un leu care vaneaza n-o sa fie vazut niciodata ca fiind un lucru "rau", dar un om care creste si taie un pui poate fi vazut "rau" din punctul de vedere ar vegetarienilor.

In legatura cu Dumnezeul biblic. In biblie se spune ca Dumnezeu nu poate minti. Asta inseamna ca nu este omnipotent, nu? Asta este problema cu Dumezeul luat literal din carti foarte vechi: intelegerea este extrem de limitata.

Citat:
Pai ce faci acolo 2 ore cat dureaza Liturghia?
Ca oamenii nu interactioneaza intre ei, in aceasta perioada, pentru a-si arata caracterul comunitar unit.
Merg la strana, si cant :D Am o scoala de muzica in spate.

Citat:
Ce fel de probleme poti sa ai daca binele si raul sunt relative?
Stres, enervari, lucruri pe care le vad eu ca fiind rele, in modul meu relativ.

Citat:
Curatire, de ce si pentru ce?
Daca binele si raul sunt relative si n-au nici o legatura cu Dumnezeu..
Curatire de orice lucru pe care il consider eu, din perspectiva mea relativa, rau.

Last edited by abaaaabbbb63; 10.06.2014 at 22:49:35.