"Poate", "probabil",...etc. Nu merge. Scoti din context ceea ce nu exista. Una e sa vizitezi bolnavi, si sa "scoti oaia din groapa" ca a cazut SAMBATA(sabat), si alta e sa aplici NEPERMIS aceste lucruri explicate cu privire la sabat pentru o zi lucratoare, care nu are nici o legatura/fundament biblic cu inchinarea.
Ceea ce nu este speculatie este exact ceea ce am spus eu. Pavel voia ca ajutoarele sa fie stranse pana ajungea el(tot intr-o zi de duminica). Cand el ajungea trimitea pe altii , sau pleca mai departe cu ei si el.(calatorind in aceeasi zi)
Ceea ce se observa din avion, este ca aceste actiuni prezentate intr-o prima zi a saptamanii nu tintesc nici pe departe spre sfintenia unei zi de inchinare asa cum era Sabatul , Binecuvantat si Sfintit de Dumnezeu.
Jean , intrebarea ta este buna , dar nu are raspuns. De e crezi tu ca , catolicii o spun negru pe alb??? Credeti ca ei nu cunosc versetele la care face referire gabriel , sau altii???
“Puteti citi Biblia de la Geneza la Apocalipsa si nu veti gasi nici macar un singur rand care sa autorizeze sfintirea Duminicii. Sfanta Scriptura porunceste ca o obligatie religioasa pazirea zilei de Sambata, o zi pe care noi nici odata nu o sfintim” – Cardinal Gibbons, Faith of Our Fathers, p.111, 112
Biserica Romano-Catolica mentioneaza Conciliul de la Laodiceea ca fiind vocea oficiala care a transferat “solemnitatea de la Sambata la Duminica.” Observati limbajul folosit de unul dintre catehisme:
Intrebare: “Care zi este Ziua de Sabat?”
Raspuns: “Sambata este Ziua de Sabat.”
Intrebare: “De ce sarbatorim noi Duminica in locul Sambetei?”
Raspuns: “Noi sarbatorim Duminica in locul Sambetei deoarece Biserica Catolica, in Conciliul de la Laodiceea (A.D. 336) a transferat solemnitatea de la Sambata la Duminica” – Rev. Peter Geiermann, C.SS.R., The Convert’s Catechism of Catholic Doctrine, p. 50, 2 nd edition, 1910
Partea cea mai interesanta , si in acelasi timp putin amuzanta este urmatoarea. De curand , mi-a picat in maini o carte de vreo 30 de pagini scrisa de catolici in anul 1893.
In acea carte catolicii demonstreaza(cred ca cu argumente mai bune decat a multor sambatari) ca, cine se ghideaza in credinta lor NUMAI SI NUMAI DUPA BIBIE, ar trebui sa respecte sambata ca zi de odihna. Altfel , nu au nici o baza pentru sustinerea duminicii ca zi de inchinare , in momentul in care nu accepta suveranitatea conciliilor care au schimbat aceasta porunca. Cartea e adresata in special cultelor protestante, dar merge tare bine si pentru altii.
|