Domnule Dragomir,in opinia mea nesemnificativa autorul, topicului putea evita,foarte usor,aceasta sarabanda a criticilor daca structura altfel topicul.Dansul a plecat de la ideea, ca sa ma exprim in termeni moderni,leadership-ului masculin in viata crestina,dpdv al prevederilor biblice.Nimic eronat as spune ci doar incomplet si o sa argumentez pe scurt pozitia mea.Daca barbatul ar fi cat mai apropiat de imaginea barbatului crestin, zugravita in Noul Testament,atunci,probabil ca si femeia nu ar simti brusc nevoia nici sa-si ia lumea-n cap si nici sa devina altceva decat ceea ce este uitand sa fie ce ar trebui si ea sa fie.Adica,popular spus,pestele se impute de la cap.Prin urmare eu consider raspunsul modern al femeii o consecinta si nu o cauza si chiar as lansa o provocare:sa extraga cineva din Noul Testament versetele care descriu cum trebuie sa fie un barbat crestin..Pana sa le cerem lor sa ne urmeze trebuie sa vedem daca noi oferim ce trebuie pt ca in caz contrar si ele o vor lua razna,de cele mai multe ori,urmand calea aiuristica pe care am apucat-o noi.Modul cum ele se revolta este deja o problema de detaliu a consecintei dar nu vindecam cauza principala.Putem vorbi de o problema clara a femeii doar daca noi urmam modelul crestin al barbatului,altfel orb pe orb il duce-n groapa.
|