Daca as cunoaste vreun secret ascuns, prin care sa stiu precis ca 80% din catehismul ortodox este o un basm, o minciuna grosolana, atunci as avea toate motivele sa ma tem de Adevar. Dar cata vreme "Cred intr-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a rastignit..." indoiala si frica nu au loc in inima mea; Pentru ca "cel ce se teme nu este desavarsit in iubire."(I epist. Ioan)
Asa ca mai indemn inca o data pe toti cititorii acestui topic, la rugaciunea pentru aflarea adevarului. Nu-I cer lui Hristos sa ma vindece de boli trupesti, de orbire trupeasca, nu-I cer sa se marite fata, nu-I cer sa-mi creasca veniturile, nu-I cer sa ma izbavesc de saracie, nu-I cer sa moara dusmanii mei... Il rog doar sa-mi arate Adevarul! Il rog pe Cel ce a spus : "Cautati adevarul, caci adevarul va va face liberi!" Il implor pentru purtarea de grija a celui ce a spus : "Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul veacului." Ma predau cu totul purtarii Sale de grija si iubirii Sale de oameni, iar voi va impotriviti. De ce va impotriviti cautarii adevarului? Traiti cumva in inselarea pareriilor, a celor ce cred ca au adevarul si nu mai trebuie sa caute? Arhiereii vechiului testament predicau aceleasi clisee : "Noi suntem in scaunul lui Moise, cine este Fiul teslarului, care vine sa ne invete pe noi Legea si proorocii?" Cei ce s-au obisnuit cu intunericul, care isi sporesc averile pe intuneric precum talharii, acestia se tem de Lumina, caci Lumina vadeste faptele lor cele rele.
Last edited by leonte; 14.06.2014 at 17:26:32.
|