Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Iubirea de vrajmasi o intalnim mai in toate religile lumii ,!
|
Intrebarea mea nu vrea sa te contrazica . Dar in ce religii mai intalnim 'iubirea de vrasmasi"?
Esenta celorlalte religii imi pare a fi mai degraba :ochi pentru ochi dinte pentru dinte. Adica sa ne fie bine noua si la ai nostril . Iar ceilalti ... sa nu ne tulbure
Eu cred ca iubirea de vrajmasi e o chestie total noua adusa de crestinism ,si depaseste firea umana ,care lasata singura,nu ar fi fost in stare sa emita o asemenea invatatura.
Este o invatatura dumnezeiasca a singurului Dumnezeu adevarat , graita noua prin Fiul Sau.
Si intradevar este foarte greu de implinit aceasta porunca ,dovada ca este intradevar o porunca dumnezeiasca in lupta cu patima noastra ,careia deseori ii subestimam puterea
Ca sa implinim o asemena porunca,asa cum ni se precizeaza si in Noul Testament, e nevoie sa ne curatim sufletul,si aici se face legatura cu cele subliniate de tine :adica,ca ne este necesara o inima infrinta si smerita
Cuvantul nu se exclude cu inima ci se completeaza . Fara cuvant nu se poate ,iar cuvantul fara inima e mort