Iti dau dreptate VM, mai ales ca eu am fost unul dintre aceia. dar mi-am dat seama ca imi canalizam energia unde nu era necesar. Dar, in contradictie cu cei care urasc citatele, eu umblu dupa ele pentru a putea intelege mai bine ortodoxia de la cei care au trait-o sau o traiesc din plin si care au ajuns deja la o anumita induhovnicire. astfel am dat de cuvintele maicii Siluana, pe care o respect si ii pup mana datorita a ceea ce este si ce face si ma refer in special la misionarismul ei. puteti cauta pe site-ul www.sfintii-arhangheli.ro. Astfel ea spune:"Aversiunea, dispreţul, atitudinile jignitoare, blamarea din indiferent ce motive, dar mai ales din motive "duhovniceşti" sunt păcate şi nu sunt plăcute lui Dumnezeu. Din nefericire sunt frecvente în viaţa noastră şi chiar le preţuim, pentru că trăim mai mult frica de a nu fi, decât bucuria de a fi ortodocşi". Aceste cuvinte le gasiti la raspunsurile date de ea unei persoane.
Ramai fara cuvinte in fata unor astfel de ganduri care emana dintr-un suflet curat.
aceste cuvinte m-au intors si m-am retras in bucuria de a fi ortodox.
Dar totusi... aici fiecare isi completeaza ce crede el ca trebuie sa faca in contactul cu un sectant. sa nu-i uitam niciodata pe fratii care, in mai putina credinta, se duc la ei. poate acolo trebuie sa actionam. sa ne asumam putin misionarism CU masura in care fiecare se roaga si traieste ortodoxia.
Doamne ajuta.
|