View Single Post
Vechi 17.06.2014, 13:12:40
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sincer, felul in care Biserica ortodoxa vede casatoria mi se pare foarte complicat si am impresia ca lucrurile patineaza ca sa zic asa. Asta, cu recasatoria care nu e taina dar e...casatorie imi pare ceva care nu e...kosher.
Sigur, nu e kosher. Și cred că este bine că Biserica e mai îngăduitoare cu noi, păcătoșii, după cum a fost și Domnul, nerefuzând să se atingă sau să stea în mijlocul nostru, ca să ne învețe sfințenia.
În ce privește taina, ea nu este ceva dat numai de Dumnezeu, prin Biserică, și supraadăugat relației dintre soți. Ea ține de viețuirea celor doi, și cred că atunci când ei nu rămân fideli uniunii dintre ei, nu-I sunt fideli nici lui Dumnezeu. Cred că unicitatea căsătoriei ține de unicitatea persoanei, motiv pentru care cred că ea este compromisă și de păcatele dinainte de căsătorie, de unirea cu un alt trup. Chiar dacă te căsătorești după aceea, soțul/soția nu va mai fi pentru tine unicul(a).
Faptul că Biserica se arată îngăduitoare cu slăbiciunea omenească și, după pocăință, îi iartă pe cei care n-au putut sau n-au avut credința de a împlini cuvântul Domnului, eu cred că este bun. Oricum, știe ea mai bine decât mine ce trebuie să facă.
Reply With Quote