View Single Post
Vechi 20.06.2014, 16:42:18
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Stiti cum cred eu ca e, pana la urma? Am stat si m-am documentat, de atata timp, si am ajuns la concluzia ca Harul primit prin Sfintele Taine la botez, cununie, hirotonie, intr-adevar nu-ti poat fi luat in nici un chip, insa poti sa-l pierzi in cazul in care renunti tu singur la el, te lepezi de el, atunci cand parasesti credinta, biserica, slujirea ( daca esti preot), sau chiar familia, sotul sau sotia, cand esti casatorit. Odata ce ai parasit familia, domiciliul conjugal, ca asa ai vrut tu, nu ca ai fost silit, ori ai plecat dupa altul/alta, ori te-ai purtat rau, nu ai respectat juramintele facute la cununie, ti-ai batjocorit sotia, casa, familia, nu ai ascultat de Dumnezeu si de biserica, e de la sine inteles ca ai cazut din har, cel putin cat continui in felul acesta, pana nu te trezesti si iti vine mintea la cap si te intorci, te pocaiesti. La fel cum se intampla si cand parasesti biserica si credinta in care ai fost botezat, si te indrepti spre alta credinta, sau spre niciuna. Atata doar ca Dumnezeu te asteapta sa te intorci, prin pocainta, pana la sfarsitul vietii tale, si intr-adevar nu mai e nevoie nici sa te re-botezi, nici sa te re-hirotonisesti, presupun (daca ai facut o pauza ca asa ai vrut nu daca ai facut ceva necompatibil cu profesia), si nici re-casatoria ( religioasa) in cazul in care te intorci acasa, si esti asteptat si primit inapoi si de consort ( asta insa nu e obligatoriu sa se intample :-) ).

Daca insa te casatoresti a doua oara, in bisericile si situatiile care accepta asta, cu siguranta asta nu presupune ca ai avea mai multe/putine drepturi sau obligatii :-) ( adica nu cred ca e ok sa zici ca daca nu e "taina", ba chiar unii o considera tot o forma de curvie, ai putea sa mai calci si pe langa, ca tot aia e :-) )

Last edited by fallen; 20.06.2014 at 17:06:44.
Reply With Quote