View Single Post
Vechi 21.06.2014, 01:37:12
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Iuliu46, daca tu crezi ca Sfantul Ioan Gura de Aur a intrepretat gresit ... asta e. Daca pentru tine calendarul folosit in trecut era "tot o conventie", ce vrei sa mai zic ... crezi ce vrei. De dogma, ce sa mai zic, vad ca tu stii foarte bine ce este si ce nu este dogma ...
Eu spun ca e o intrebare buna de vreme ce Dumnezeu spune ca totul este bun dupa ce creaza omul. Admit ca se poate intampla inainte, dar nu sunt de acord cu zilele de 24 de ore. Adica imi vine greu sa cred ca toata chestia aia s-ar fi putut intampla in primele zile ale creatiei (aproximativ100 de ore ).

Si da, calendarul era o conventie, la fel cum si unii protestanti au socotit anii altfel. Chiar si calendarul pe care-l folosim acum este o conventie si nu reprezinta neaparat 2014 ani de la nasterea Mantuitorului. Eu nu spun ca nu-s 2014 sau 7500, eu spun ca agatarea asta cu dintii si afurisirea tuturor celor care cred din diferite motive ca pamantul e mai vechi sau mai nou, sau ca zilele sunt mai lungi sau mai scurte, nu numai ca nu ajuta la nimic, dar nu stiu in ce masura reprezinta punctul de vedere al Bisericii. Nu stiu in ce masura credinta in 7500 de ani e o conditie necesara pentru a fi un bun crestin. Dar stiu sigur ca nu e suficienta.