View Single Post
Vechi 21.06.2014, 14:07:39
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Vorbim despre ceea ce e material si imaterial pentru noi.
conform DEX, IMATERIAL este ceva care există numai în conștiință; spiritual; lipsit de formă precisă, de contur, de consistență.

iuliu46, pentru mine, gandul si sufletul sunt "imateriale" dar au o existenta certa in lumea "materiala" creata de Dumnezeu, eu asa am inteles ca explica Sf Nichita Stihatul.

Am sa-ti explic de ce este bine sa nu facem aceasta confuzie, pe care ma tem ca tu o faci fara sa vrei. Daca am considera ca lumea imateriala se petrece undeva intr-un spatiu paralel sau intr-un spatiu cu 11 dimensiuni, total diferit si fara nicio legatura cu spatiul asta cu trei dimensiuni pe care-l percepem, nu am fi cu nimic diferiti de abordarea filosofica sau stiintifica.

In momentul in care as admite, de dragul discutiei, ca lumea imateriala ar fi ceva fara legatura cu materia creata de Dumnezeu, imediat as pica in tot felul de speculatii sofiste si fara legatura cu realitatea.

Aceste lucruri sunt foarte bine explicate in postarea anterioara - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=780

Consider ca am incheiat discutia cu tine pe aceasta tema. Tu poti sa intelegi ce vrei ... hai sa revenim la topic.

Last edited by AlbertX; 21.06.2014 at 14:13:19.