Citat:
În prealabil postat de AlbertX
conform DEX, IMATERIAL este ceva care există numai în conștiință; spiritual; lipsit de formă precisă, de contur, de consistență.
iuliu46, pentru mine, gandul si sufletul sunt "imateriale" dar au o existenta certa in lumea "materiala" creata de Dumnezeu, eu asa am inteles ca explica Sf Nichita Stihatul.
Am sa-ti explic de ce este bine sa nu facem aceasta confuzie, pe care ma tem ca tu o faci fara sa vrei. Daca am considera ca lumea imateriala se petrece undeva intr-un spatiu paralel sau intr-un spatiu cu 11 dimensiuni, total diferit si fara nicio legatura cu spatiul asta cu trei dimensiuni pe care-l percepem, nu am fi cu nimic diferiti de abordarea filosofica sau stiintifica.
In momentul in care as admite, de dragul discutiei, ca lumea imateriala ar fi ceva fara legatura cu materia creata de Dumnezeu, imediat as pica in tot felul de speculatii sofiste si fara legatura cu realitatea.
|
Pai nu ma interesa ce confuzie crezi tu ca fac, ci sa citesti ce spun sfintii atunci cand vorbesc de material si imaterial. Adica tu ne pui niste citate care spun exact acelasi lucru cu ceea ce cred si eu, si Catalin, si probabil si altii. Ca din punctul nostru de vedere ingerii fac parte din lumea imateriala ( sau nevazutelor ). Cine a sustinut altceva ?
Nu ti-am cerut sa speculezi in ce dimensiuni se afla ingerii. Da vezi ca se aplica si contrariul, adica tovarasul Hrusciov l-a intrebat pe Gagarin daca vede ceva atunci cand se uita imprejur atunci cand a fost in spatiu. Dupa care a proclamat victorios ca raiul nu exista.