View Single Post
Vechi 23.06.2014, 00:23:42
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Sfintii Efrem Sirul, Sf Nichita Stihatul, si altii se pare ca tu-i cataloghezi doar ca pe niste oameni obsedati de obsesiile lor ... nu cumva erau nebuni dupa Dumnezeu ?

Tu asa ai inteles iuliu46, ca "ca majoritatea parintilor nu s-au referit la acest aspect si ca in definitiv nu asta e important" ... ce sa-ti fac, daca doar atata pricepi, nu pot sa te ajut, oricate citate ti-as da.

Tu nu de citate ai nevoie ci de orice rand care sa-ti confirme proprioa-ti parere gresita.

iuliu46, eu nici nu vanez si nici nu pescuiesc. Altfel spus, nu vanez eretici si nu pescuiesc naivi incercand sa-i indrept spre o anumita secta "crestina".
Eu cred ca spre deosebire de tine Sf. Efrem Sirul nu i-a numit sectari sau eretici pe cei care spuneau ca nu putem sti exact anumite lucruri.
Si mai cred ca atat Parintele Cleopa, cat si Parintele Serafim si multi altii au crezut si ei in chestia cu 24 de ore. Dar au inteles diferenta dintre ce putem spune cu siguranta si nevoia de a fi circumspecti cu afirmatiile pe care le facem. Fara ca aceasta sa insemne ca trebuie sa acceptam miliardele de ani pe care incearca altii sa le introduca prin orice bresa. Si au incercat nici sa nu jigneasca pe nimeni.

Dar astept sa gasesti in cartea respectiva unde anume spune parintele Serafim ca fiecare zi avea 24 de ore. Spui ca lucrurile postate de mine sunt scoase din context si ca as face bine sa citesc cartea. Pai tu care ai citit-o ( daca ai citit-o ) arata-mi unde afirma Parintele Serafim altceva.
Nu mai posta doar link-uri, toata lumea poate face asta. Citeste inainte si da-mi citatul exact.