View Single Post
Vechi 23.06.2014, 15:36:24
DINU Ionel DINU Ionel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.05.2014
Implicit Observatie personala

Nu am nici un motiv sa cred ca la Facerea Lumii Dumnezeu ar fi ales unitatea de timp pentru zi egala cu 24 de ore, care de fapt este perioada proprie rotatiei Pamantului deoarece, in mod evident, la Facerea Lumii Pamantul nici macar nu exista ca planeta.

Tot in mod evident, Pamantul ca planeta nu este niciodata in intuneric sau in lumina (apropos de termenii "seara" si "dimineata"). Pamantul este iluminat continuu de catre Soare, numai anumite zone de pe Pamant intra in umbra datorita rotatiei sale. La polii Pamantului, ziua dureaza 6 luni iar noaptea 6 luni... Ce sa creada bietii oameni de acolo?

Dumnezeu a facut, pe langa Pamant, alte sapte planete in acelasi sistem solar care au perioade de rotatii total diferite de ale Pamantului (si nici macar nu sunt multipli/submultipli intregi ai perioadei de rotatie a Pamantului). Mai mult, a facut si alte sisteme solare, si galaxii care se rotesc cu perioade dintre cele mai variate.
De ce ar fi perioada de rotatie a Pamantului unitatea de masura a "zilei" din Facerea Lumii? Mie asta imi aminteste de vechea doctrina ca Pamantul este in centrul universului pentru contrazicerea careia Giordano Bruno si Galileo Galilei au fost pedepsiti si transformati in "martiri ai stiintei".

Deci, in opinia mea de crestin ortodox si in ciuda a ceea ce au spus si scris alti teologi crestini ortodocsi inaintea mea, ziua din Facerea Lumii nu este de 24 de ore ci corespunde unei ere (epoci) mai indelungate.