View Single Post
Vechi 23.06.2014, 15:45:37
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DINU Ionel Vezi mesajul
De ce ar fi perioada de rotatie a Pamantului unitatea de masura a "zilei" din Facerea Lumii? Mie asta imi aminteste de vechea doctrina ca Pamantul este in centrul universului pentru contrazicerea careia Giordano Bruno si Galileo Galilei au fost pedepsiti si transformati in "martiri ai stiintei". Deci, in opinia mea de crestin ortodox si in ciuda a ceea ce au spus si scris alti teologi crestini ortodocsi inaintea mea, ziua din Facerea Lumii nu este de 24 de ore ci corespunde unei ere (epoci) mai indelungate.
Dumnezeu nu cred că a ales ceva. A creat. problema celor 24 de ore sau 24,23 sau 23 ,89 e problema ta și a mea. UN CREATOR nu are probleme, ci soluții. Și a făcut o simplă soluție: NOI! Crede și fă ce vrei! Sigur nu vei declanșa bomba nucleară!

Citat:
În prealabil postat de DINU Ionel Vezi mesajul
Deci, in opinia mea de crestin ortodox si in ciuda a ceea ce au spus si scris alti teologi crestini ortodocsi înaintea mea, ziua din Facerea Lumii nu este de 24 de ore ci corespunde unei ere (epoci) mai indelungate.
S-o crezi matale... Facerea lumii e aidoma "timpului" apocaliptic: adică, îl trăim de 2000 de ani! Îți spune asta ceva, nu? De ce ne-ar spune când trăim doar după durata vieții umane și a speciei idioate, din care din prea multă Înțelepciune și neascultătoare cum suntem, dar din care facem parte.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 23.06.2014 at 15:47:48.