Nadejdea
A privi cu optimism spre viitor, a crede in lucrarea ta, in jerfa ta, a te respecta pe tine insuti,... toate acestea sunt similare ca efect neuro-psihic. Este vorba despre Serotonina si Dopamina. Sentimentele de unicitate si de importanta de sine, au insa o granita foarte subtire cu VANITATEA, dar fara acest sentiment nu putem gasi forta de a ne pastra vointa si mintea treaza, mai ales in conjuncturile ispititoare ale vietii sociale. Iata un exemplu despre cum dobandim Dopamina si Serotonina, fara sa cadem in Mandrie.
..................................
Eu sunt creatia lui Dumnezeu, iar El m-a creat ca sa lucreze prin mine o lucrare de taina in aceasta lume. Eu nu cunosc lucrarea pe care El vrea s-o implineasca prin mine, dar cata vreme eu caut virtutea si sfintenia, cata vreme lucrez cu daruire si cu supunere fata de randuiala acestei lumi, Dmnezeu poate sa-si implineasca lucrarea prin mine si sa faca lumea mai buna, mai curata. Eu nu pot schimba oamenii din jur, ci Dumnezeu ii va schimba prin mine, daca eu ma pastrez curat. Nu e nevoie sa fac prozelitism, ci numai sa ma pastrez curat la suflet.
Dumnezeu nu lucreaza doar prin mine, ci si prin toti cei care suntem in acelasi duh al gandului curat, prin toti oamenii care isi inmultesc talantii - darurile cu care au fost inzestrati la nastere, dupa randuiala lumii si a popoarelor in care s-a nascut fiecare.
Dar pentru ca Dumnezeu nu este un tiran, mi-a lasat dreptul sa aleg razvratirea si iubirea de stapanire; adica eu pot sa refuz ca El sa lucreze prin mine. Daca eu aleg sa-mi implinesc propria mea viziune despre o societate mai buna, daca eu aleg sa-mi judec semenii si sa ii constrang, ori sa-i manipulez ca ei sa-mi imbratiseze viziunea mea, atunci Dumnezeu imi da dreptul sa-mi fac damblaua. Insa mai apoi va trebui sa-mi culeg roadele.
..................................
Last edited by leonte; 25.06.2014 at 19:08:42.
|