Pentru Trezvie
Lumea toata este sub puterea celui rau, pentru ca lacomia si mandria si pofta trupului le dicteaza tuturor. Duhul rautatii care s-a instalat in fiecare om, cauta sa ma traga si pe mine in robia lui. Prin cei din jurul meu, marele Papusar al rautatii[/b] cauta sa ma hipnotizeze si sa ma prinda sub magia poftelor trupesti, apoi sub magia lagomiei, iar la urma sub magia iubirii de stapanire.
Azi imi spoteste ca toti semenii mei sunt rai, iar eu fiind destept si bun trebuie sa fac ceva pentru a schimba lumea. Dar eu stiu ca numai Dumnezeu poate schimba lumea, iar contributia mea este sa ma pastrez curat, iar daca m-am intinat trebuie neaparat sa ma curat pe mine in lacrimile pocaintei.
Alta data mi-a soptit despre cat de bine miroase macarea de la fasfood, sau cat de interesant as parea in ochii celorlalti daca m-as imbraca la ultima moda, sau daca mi-as lua un aparat de lux. Dar eu stiu ca am ce manca si nu-mi este de folos sa poftesc la laturile altora. Am cu ce ma imbraca, iar zdrentele stalcite ale designerilor nu-mi sunt de nici un folos. Stiu ca tot comfortul vietii nu vine din LUX ci din UTIL, deci reclamele Papusarului ma lasa rece.
Multe sunt capcanele care mi se intind zi de zi si ceas de ceas, ca sa aleg prostia in locul intelepciunii; sa aleg placerea si instinctul animalic in locul sfinteniei. Dar daca eu si familia mea, ne tinem de a cauta sfintenia, daca atunci cand gresim unul fata de altul ne impacam pana la apusul soarelui, daca trudim spre inmultirea talantilor, folosind talentul sau iscusinta cu care am fost inzestrati fiecare, atunci Dumnezeul si Tatal nostru isi implineste voia Sa, prin noi, iar duhul rautatii nu mai are putere asupra noastra.
|