Citat:
În prealabil postat de Corinusha
3. Sectanții și ateii în sunt indiferenți în ceea ce privește credința lor sau lipsa acesteia...
4. ... Am credința mea, așa cum e ea, mă cunosc suficient încât să știu ce vreau și de schimbat nu mă va schimba un om pentru că are idei și credințe diferite de ale mele.
|
3. O mica parte din sectanti si atei sunt indiferenti la credinta altora. Majoritatea ateilor militanti si a sectarilor activi au scopuri precise, unii sa-i alafabetizeze stiintific pe ortodocsi iar altii sa-i corupa ... este un lucru stiut de toata lumea.
Pe acest forum ortodox, probabil ca ati observat ca 99% dintre sectanti sau din atei au scopurile enuntate anterior si nicidecum nu sunt indiferenti la credinta altora, ca daca ar fi asa nu si-ar mai pierde timpul pe acest forum. Sectantii si ateii indiferenti au treburi mai importante de facut ...
4. Corinusha, ai spus de mai multe ori ca ai credinta ta proprie si acum intaresti acesta afirmatie, stiam foarte bine acest lucru. De ce crezi tu ca nu trebuie schimbata ar fi o intrebare si de ce crezi ca daca ar trebui schimbata in niciun caz la acest lucru nu va contribui un om ?
Tu probabil ca vrei sa vorbesti chiar cu Dumnezeu in persoana ... altfel nu inteleg ce vrei sa spui atunci cand afirmi ca un om nu-ti poate schimba credinta. Oricum, e optiunea ta si eu o respect.
Citat:
6. Când vezi un caz "patologic" nu ajunge să te rogi lui Dumnezeu să-i dea sănătate și să îl ierte, ca și creștin ortodox, ai oarecum datoria să îl ajuți și tu sau să îl îndrumi spre cineva care îl poate ajuta.
|
Probabil ca si asta este o alta idee gresita pe care o ai despre ortodoxie, daca tu consideri ca nu e de ajuns ...
Citat:
8. Nu știu unde vezi mai mulți sectari și atei ACTIVI pe forum... Înregistrați or fi, nu zic nu, dar activi, majoritatea sunt ortodocși, iar o parte sunt ortodocși practicanți cu adevărat ... Încă sunt oameni chiar și aici pe forum care cred că Pământul e plat, dar nimeni nu cred ca îi fac neortodocși din cauza asta.
|
Corinusha, daca tu nu vezi ca sunt mai multi sectari si atei activi pe acest forum nu insemna ca ei nu exista ...
Tu in schimb observi oameni care afirma ca pamantu-i plat, interesant, nu ?

Sunt convins ca nu ai vorbit serios ...
Citat:
9. Nu e o rușine sa îți declari credința, dar ști, se întâmpla să fie oameni pe forum care se iau de credința ta sau de lipsa acesteia.
|
Pe un forum crestin-ortodox este perfect normal acest lucru. Pe alte forumuri care nu au legatura cu ortodoxia sau nu invoca aceasta credinta in denumire, asa este, acolo nu se ia nimeni de credinta nimanui ... evident.
Sa te inregistrezi pe un forum crestin-ortodox presupune ca ai parcurs anumite etape la inregistrare si ca ai citit un regulament cu care ai fost de acord. Sa te miri acum de ce membrii acestui forum se iau de credinta sau necredinta ta ... este la fel ca atunci cand impingi o baba pe scari si pe urma o intrebi ce are de se grabeste asa ... doar o ipocrizie evidenta, nu vreau sa te jignesc.
Corinusha, sper ca ai inteles ca nu am nimic personal cu tine ... vobim, discutam ... ca pe forum.
In comparatie cu altii tu ai avut curajul sa-ti exprimi credinta, asa cum o ai tu, si nu ai incercat sa pari altceva decat esti.