View Single Post
Vechi 27.06.2014, 14:35:23
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

E într-adevăr un forum creștin ortodox și e perfect normal să îți declari credința, dar ai opțiunea și să nu o declari, deci se poate și fără; nu e o regulă că nu ai voie să intri dacă nu ești ortodox, sau dacă ești căldicel, atâta timp cat nu ataci ortodoxia. Cei care au atacat ortodoxia, și unii au făcut-o total, la modul ce mai urât (si eu pot să zic că am atacat oarecum ortodoxia - așa zic unii - prin faptul că am spus că eu nu cred una sau alta)

Nu, un om care îmi vine cu argumentee unui sectant nu îmi va schimba credința; au încercat unii sectanți care umblă pe străzi specia pentru asta și am sta e vorbă cu ei (o vreme).

Nu ziceam că nu toți sunt indiferenți la credința mea și că nu vor să mă convertească, încercam să demontez generalizarea ta; tu generalizai ca asta e scopul sectanților, i-ai băgat acolo pe toți. Aici pe forum nu am vazut pe cineva care să încerce să convertească pe cineva, eventual să încerce să demonstreze că ortodoxia nu e Adevărul, dar a reușit vreunul? Omul rămâne cu credința lui oricât încearcă celalalt să îi demonteze bucată cu bucată religia dacă crede cu adevărat.

De ce greșesc cu afirmația în legătură cu patologicul? Nu e creștinește să îți ajuți aproapele cum poți mai bine? Aici intra și îndrumarea lui către cineva care chiar îl poate ajuta, un preot, un psiholog, un medic etc. Nu cred că e greșit să faci asta. Bine, nu sunt 100% convinsă ca e greșit nici să nu o faci...

În legătură cu Pământul plat, ba da, am vorbit serios... era cineva și pe forum, era activ acum câțiva ani, când eu doar citeam forumul și cunosc și în persoană pe cineva care crede asta. În rest, ce pe care îl știu în persoană e om de omenie și ma înțeleg bine cu el.

Știu că nu a nimic personal cu mine, nici eu nu am nimic personal cu tine; pur și simplu suntem oameni cu idei diferite, idei pe care le expunem pe forum. Dacă nu ar fi și discuții în contradictoriu ar însemna să gandim toți la fel, deci să fim un fel de roboței programați la fel, ceea ce nu suntem. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru și creierul să gandim, de acolo rezultă și ideile diferite, părerile diferite și implicit discuțiile în contradictoriu.

Eu niciodată nu am afirmat că sunt ceea ce nu sunt; îmi displace enorm chestia asta... Deși nu îmi aduce întotdeauna beneficii, ba chiar invers, dar îmi asum și asa și merg mai departe. Sunt om cu greșeli și păcate (multe) și încerc pe cât posibil să mă corectez și mai ales să îmi ajut semenii, macar cu o vorbă dacă altfel nu pot.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.