Citat:
În prealabil postat de AlbertX
Mai leonte, ce parere buna ai despre tine si ce parere proasta ai despre altii ... ai mai afirmat asta si direct din cate imi aduc aminte. Tu ai ceva nu doar "dogmatica" ci si cu unii preoti ... pe care se pare ca-i mai faci si impostori.
Asa ai inteles tu ca trebuie sa te exprimi in duh ortodox ? Acum intelegi de ce cred ca esti sectar ?
|
Eu stiu de ce ma crezi sectar. Nu de asta. Ci din cauza ca ortodoxia ta vizeaza cultivarea minciunii si a prostirii maselor de cotizanti, in vreme ce ortodoxia sfintilor parinti vizeaza indumnezeirea lor.
Sf. Ioan Gura de aur, in Liturghierul pe care ni l-a lasat mostenire spune clar catre ortodocsii adunati la Sfanta Liturighie :
"Sa ne iubim unii pe altii ca intr-un gand sa marturisim!..." Daca stam in biserica si nu suntem in acelasi gand, in acelashi duh, in acelasi tremur, atunci 'geaba ne inghiesuim la Sfintele Usi, ca nu primim trupul si sangele lui Hristos, ci primim prescura cu vin rosu.
'geaba botez, 'geaba sfantu maslu, 'geaba sfintirea carburatorului la masina... fariseism curat, daca nu chiar idolatrie.
Daca tu faci parte dintr-o comunitate ortodoxa, in care enoriasii se inchina in Duh si-n adevar, caci Duh este Dumnezeu, spune-mi unde te aflii si vin si eu acolo, la biserica un mergi tu! Ma voi ruga la Dumnezeu, ca sa ma ajute sa ajung, oricat de departe ar fi.