View Single Post
Vechi 27.06.2014, 16:35:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DINU Ionel Vezi mesajul
L-am citit. Nu am aflat nimic nou. Stiam ca Galileo a fost "sapat" de colegi gelosi.
Dar acestia s-au folosit de biserica pentru a-l ingenunchia.
Biserica initial nu a fost impotriva dar a trebuit sa ia masuri atunci cand colegii gelosi ai lui Galileo au argumentat in fata bisericii ca ceea ce sustine acesta este in contradictie cu Bilblia. Atunci au inceput represaliile.

De altfel se pare ca Papa a si inaintat scuze pentru aceasta greseala de a-l fi condamnat pe Galileo.
Din New York Times:
http://www.nytimes.com/1992/11/01/wo...was-right.html
"Moving formally to rectify a wrong, Pope John Paul II acknowledged in a speech today that the Roman Catholic Church had erred in condemning Galileo 359 years ago for asserting that the Earth revolves around the Sun."
Nu am spus ca BC nu are partea ei de vina. Dar lucrurile nu prea sunt niciodata albe si negre, adica nu era pe de o parte el care aflase adevarul iar biserica acest monstru care dorea sa-l ascunda. A fost un pic mai complicat. La fel se pare ca se intampla si azi, daca iesi din rand au grija unii sa te bage inapoi sau sa te scoata pe margine.
Iar in cazul lui Giordano Bruno a fost vorba despre erezii, nu despre heliocentrism. Bruno s-a folosit de ideile heliocentriste pentru a-si promova alte idei care au legatura cu ocultismul si cu ceea ce unii numesc "vechea religie". Deci spre deosebire de Galileo el era un fel de David Icke sau alt nebun din asta de azi.