View Single Post
Vechi 28.06.2014, 14:10:22
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Lepadarea de lume
Tantra si Crestinism

Din punct de vedere al Sutrei, lepadarea de lume inseamna despatimire prin ascultare si infranare. Este o viziune similara crestinismului.

Din punct de vedere al Tantrei, despatimirea din Sutra este mult aprofundata, prin biruirea conceptiilor ordinare si perceptiilor ordinare, cauzele radacina ale tuturor negativitatilor.

Ascultarea si infranarea din Tantra merg la radacina actiunilor si intentiilor. Infranarea automatismelor privind conceptiile ordinare si promovarea conceptiilor corecte; infranarea privind aparitiile ordinare si promovarea aparitiilor corecte.

Conceptia ordinara este modul obisnuit in care concepem existenta proprie si a lumii, in general. Lucrurile si fapturile sunt vazute ca fiind autonome, existand independent, in sine. Mintea nu percepe “atot-sustinerea Lui Dumnezeu”, faptul ca lucrurile si fapturile exista, fiindca Dumnezeu exista.

Aceasta conceptie este gresita si subtila. Gresita pentru ca lumea nu poate exista prin sine insasi si subtila pentru ca este dificil sa ne dam seama de aceasta eroare in cursul evenimentelor de zi cu zi.

In “aparitiile corecte” Dumnezeu apare mai viu si real decat lumea inconjuratoare, oriunde am merge, orice am face, fie ca suntem treji, fie ca dormim adanc. Dumnezeu ne insoteste pretutindeni, se arata prezent pretutindeni.

In “perceptiile ordinare” lumea apare ca fiind reala si Dumnezeu ireal, ascuns.
In “perceptiile corecte” raportul se inverseaza.

Indrazniti, Eu am biruit Lumea!