Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Despre infinit si nemarginit, nu inteleg ce inseamna. Daca ma intrebi daca exista o limita de timp atunci cred ca exista o limita, dupa care universul va inceta sa existe si va fi creat un "cer nou " si un "pamant nou". Spatial habar nu am cum arata universul.
|
iuliu46, nemarginit se refera la faptul ca nu este marginit de ceva diferit de el insusi, adica altfel spus, daca as considera (imaginar) ca universul este spatiul continut de un balon sau de o alta forma geometrica de orice alt fel in oricate dimensiuni nu doar in 11, ce se afla in afara balonului si este ca mediu total diferit de interiorul acestuia putem considera ca margineste acel balon.
Un univers marginit se poate extinde in ceea ce-l margineste, un univers nemarginit nu se poate extinde, deoarece in acest caz nu mai vorbim de expansiune ci doar de un tip de miscare. In Teoria M se spune ca s-au ciocnit mai multe universuri paralele, dar cum se putea intampla acest lucru daca aceste universuri nu au nimic in comun nici macar la nivel cuantic ?
Despre infinit este si mai simplu, la matematica am invatat ca intre orice doua puncte ce se afla pe o dreapta exista o infinitate de puncte. Infinitatea universului nu se refera la acest aspect ci la faptul ca este considerat infinit in timp, adica necreat, asa cum au crezut de la inceput filosofii greci si cum cred si azi cosmologii evolutionisti.
Spatial nimeni nu are habar cum arata universul si cu atat mai evident este ca nici nu ne foloseste la nimic sa stim aceste lucruri ... tehnologia se dezvolta total independent de aceste prostii si nu poate fi influentata de pozitia astrelor pe cer