Citat:
În prealabil postat de AlbertX
Un univers marginit se poate extinde in ceea ce-l margineste, un univers nemarginit nu se poate extinde, deoarece in acest caz nu mai vorbim de expansiune ci doar de un tip de miscare. In Teoria M se spune ca s-au ciocnit mai multe universuri paralele, dar cum se putea intampla acest lucru daca aceste universuri nu au nimic in comun nici macar la nivel cuantic ?
|
Eu mi-am pus intrebarea asta de mult si mi-am oferit si o explicatie cat de cat multumitoare pentru mine, adica s-ar putea extinde un univers daca nu exista nimic in afara lui ? Eu cred ca da, daca acel spatiu exista ca potential undeva.
Sigur ca asta nu inseamna ca am priceput creatia, am incercat eu sa-mi raspund la o anumita intrebare pentru ca ma framanta... Dupa care astia au inventat multiversul adica o mare de bile.
Adica era bine si cu universul ala care se extindea in nimic si pe care incercau sa ti-l explice toti desi nimeni nu pricepea mai nimic, da acu deja exista un spatiu in care universul se poate extinde si din cand in cand ciocni cu celelalte universuri. Sigur ca nu exista atatia zei inventati in toata istoria lumii cate universuri inventeaza astia acum, dar daca lumea il vede pe X sau pe Y ca se inchina la multivers, se inchina si lumea ca X si Y sunt oameni de stiinta si vorba aia "ei e mai destepti, ce stiu io ? "