View Single Post
Vechi 05.07.2014, 23:04:35
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Daca se reuseste construirea unui model care nu contrazice observatiile, atunci se poate specula si despre ceea ce s-a intamplat in trecut.
Modelul lui Tycho Brahe a dorit sa combine geocentrismul cu heliocentrismul, el are mai multi adepti, Sungenis este unul dintre acestia. Eu nu sunt de acord cu acest model. Eu prefer sa spun ca sunt buricul pamantului si al universului si sa cred ca daca Dumnezeu nu ar fi existat el ar fi trebuit inventat. Aceasta asumare imi da o stare de bine si ma face sa fiu mandru ca am avut onoarea sa "vad" macar si 0,000...001% din creatia lui Dumnezeu. Dar fiecare poate gandi cum doreste.

Dupa cum stim sunt mai multe modele:
- geocentric <- preferat de unii creationisti
- heliocentric <- preferat de majoritatea ateilor
- tychonic <- preferat de unii catolici
- a-centric <- preferat de astrofizica

Fiecare dintre aceste modele au anumite probleme la care nu pot raspunde logic si care contrazic observatiile.
Sa nu uitam ca Copernic si Galilei erau convinsi ca Soarele sta nemiscat si ca este centrul universului ... ei nu stiau de energia neagra si de gaurile negre din centrul galactic ... acestea ipoteze au aparut de curand, odata cu astrofizica.

Ce este important dupa parerea mea, e ca nu este gresit sa preferi un model sau altul atata timp cat nu crezi ca el iti poate influenta destinul. In rest, ca unul sau altul este mai facil sau mai bun ca model ... sunt doar niste discutii sterile.

Cercetarea stiintifica a ales a-centrismul, ea nu considera ca exista un centru al universului ci doar un centru al galaxiilor aflate intr-o expansiune accelerata. Toate aceste lucruri daca s-ar spune ca sunt doar ipoteze de lucru si nu certitudini, poate discutiile ar fi mult mai relaxate. Rolul stiintei este sa scormoneasca si sa inventeze teorii, asa este si bine, sa inventeze ipoteze si sa le testeze valabilitatea prin falsificabilitate. Filmele SF sau jocurile pe calculator au si ele rolul lor, ne creaza o lume virtuala ideala in care noi putem sa ne manifestam "libertatea", dar ne departeaza de Dumnezeu prin faptul ca ne alimenteaza orgoliul si mandria.

Extras din http://ro.wikipedia.org/wiki/Falsificabilitate

O ipoteză este științifică, doar atunci când permite invalidarea ei. Teoriile, care în mod sistematic nu admit nici o contradicție, respingând probele evidente constatate empiric, sunt pseudoștiințifice și capătă astfel - datorită unor interese de grup, fanatismului sau nepăsării - un caracter ideologic.

Adevarul este ca doar Dumnezeu stie cum au fost create toate si cat anume va ingadui omului sa cunoasca despre univers.

Last edited by AlbertX; 05.07.2014 at 23:52:50.