View Single Post
Vechi 06.07.2014, 01:32:42
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cred ca luna are o viteza mai mare si trece prin fata soarelui mult mai repede decat se invarte pamantul. Nu cred ca e nici o problema cu asta.
Ba este o problema, ca ai crezut si nu ai verificat. Explicatia asta simplista a fost oferita de stiinta ... pentru ca nu au avut ceva mai bun, dar ea este demontata foarte simplu. Au incercat smecheria cu matematica, dar nu au tinut cont ca exista si satelitii geostationari ...

Stiinta ne explica eronat faptul ca umbra Lunii se misca de la Vest la Est pe suprafata Pamantului, deoarece viteza Lunii pe orbita este de 3.680 km/ora iar viteza de rotatie a Pamantului in jurul axei la ecuator este de 1.675 km/ora, si astfel (sic) Luna va merge mai repede decat Pamantul iar umbra Lunii se va misca de la Vest la Est.

Acest argument al "vitezelor" (3.680 km/ora vs 1.675 km/ora) este eronat. Pentru a evidentia faptul ca rationamentul legat de comparatia celor doua viteze este eronat, va reamintesc ca viteza unui satelit geostationar aflat pe orbita la 35.797 km fata de Pamant - o orbita de 10 ori mai joasa decat a Lunii care se afla la 384.400 km fata de Pamant - este de 11.069 km/ora si strict la aceasta viteza satelitul se misca sincron cu Pamantul.

Ce deductie putem face: daca un satelit geostationar care se invarte ca si Luna ca sens de rotatie fata de Pamant ar avea o viteza mai mica de 11.069 Km/ora, adica daca ar avea 3.680 Km/ora, un observator aflat pe pamant l-ar observa ramanand in urma sau altfel spus, mergand pe o traiectorie de la Est spre Vest.

Cu atat mai mult, mergand pe acelasi rationament, daca Luna aflata pe o orbita cu mult mai indepartata, merge cu o viteza de 3.680 km/ora in sensul de rotatie al Pamantului, pentru un observator aflat pe Pamant se va vedea ca Luna merge pe o traiectorie de la Est la Vest, ceea ce si vedem de fapt. Acest rationament fiind valabil si pentru umbra Lunii la eclipsa de Soare, deducem ca traiectoria umbrei ar trebui sa mearga de la Est spre Vest. Acest lucru este in contradictie cu faptul demonstrat ca umbra Lunii la eclipsa de Soare merge de la Vest spre Est.

Iuliu46, asta cu viteza lunii e varza rau de tot, cum ai putut sa crezi asa ceva ? Credeam ca esti mai atent ...
Toti cei pe care i-am intrebat mi-au dat explicatia asta stupida si au trecut repede peste acest subiect, dar cand e vorba de artimetica si geometrie consider ca ar trebui sa inteleaga "rationamentul" chiar si avocatii stiintei.

Iuliu46, tu ai vazut simulatorul si nu ai inteles nimic ?

http://medias.hachette-livre.fr/medi.../897707710.SWF <- apasati aici pentru animatie (play butonul rosu, colt dreapta jos)

Ai fost atat de naiv si ai inghitit acea explicatie fara sa te intrebi ... la fel fac multi cu undele gravitationale.

Iuliu46, stiinta nu este credinta ... daca tu ai explicatii si simulatoare, as vrea sa produci o demonstratie pe acest subiect.

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cred ca luna are o viteza mai mare si trece prin fata soarelui mult mai repede decat se invarte pamantul. Nu cred ca e nici o problema cu asta.
Uite aici singurul film corect care simuleaza miscarea Lunii in jurul Pamantului, in 29 de zile:

https://www.youtube.com/watch?v=Nx8lfcrxw6s

Dupa ce o sa-l vezi de 10 ori, o sa-ti dai seama si singur ce prostie ai afirmat: "Luna are o viteza mai mare si trece prin fata soarelui mult mai repede decat se invarte pamantul"

Referitor la heliocentrism, nu mai credeti ca toate explicatiile puse in circulatie pe net sunt si corecte ...

O animatie "incorecta" care incerca sa justifice de ce merge umbra lunii de la Vest la Est, face Luna sa se miste aproape sincron cu Pamantul, pentru a ne putea crea acesta iluzie ... si nu in 29 de zile asa cum sustine sistemul heliocentric.

http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 02:00:51.