View Single Post
Vechi 12.01.2008, 10:53:40
Luly Luly is offline
Member

Data înregistrării: 23.11.2006
Implicit

Asemeni Pr Cleopa au scris si altii (Pr. Ilarion Argatu etc.)...

In timpul in care au trait si au scris, ei nu au facut altceva decat sa caute dovezi si sa explice ca schimbarea calendarului a fost o hotarare corecta...Dar nu au gasit nimic altceva decat marturiile unor astronomi care nu aveau nici un gram de credinta ortodoxa, ei fiind atei, catolici sau de alte confesiuni, totodata ignorand marturiile lasate de Sfintii Parinti si nu numai. Trebuie sa avem in vedere faptul ca schimbarea calendarului a venit din initiativa astronomilor si nu din initiativa bisericii. Un membru de pe acest forum a spus ceva foarte adevarat: Calendarul a fost sfintit de Sfintii care sunt in calendar, si acest calendar despre care vorbim noi se numeste Sinaxar. Sinaxarul este diferit de calendarul laic, deoarece calendarul laic este pt timpul lumesc, pamantesc, iar sinaxarul este pt timpul sfintilor, bisericesc. Prin schimbarea calendarului, Sfintii nu sunt sarbatoriti la data cereasca(bisericeasca), ci la data pamanteasca.
Acest lucru trebuie inteles...

Daca acest calendar s-a indreptat(asa cum afirma cei care au schimbat calendarul) de ce nu s-au indreptat si marile marturii ale credintei drept slavitoare? De ce SF Lumina vine dupa pascalia iuliana (veche)? De ce Iordanul se intoarce pe data de 6 ianuarie(stil vechi)/19 ianuarie(stil nou)? De ce norul de pe muntele Thabor vine la data serbarii Schimbarii la Fata pe stil vechi? Iata ca prin aceste marturii putem afirma ca timpul bisericesc se intrepatrunde exact cu calendarul iulian(vechi).

Oamenilor...va sfatuiesc sa nu va luati dupa povestiri sau dupa interviuri... oricum voi hotarati ce sa credeti si ce nu. Eu am venit sa va spun povesti sau sa va arat niste interviuri facute cu preotii nostrii batrani? Nu. As fi facut-o, dar din clipa in care as fi postat acele povestiri as fi fost atacat verbal(banuiesc)cum ca nu e credibilitate in povestiri si in interviurile respective, asa cum fac si eu acum, dar eu zic ca pe buna dreptate. Eu am venit si v-am spus exact cum sta treaba...v-am enuntat dogme, v-am aratat si locul de unde le-am luat pe acestea, doar ca sa vedeti ca eu nu ma joc cand vine vorba de credinta.

Sincer,pt mine credibilitatea fata de spusele Pr Cleopa a cazut in momentul in care acesta a afirmat ca cei de pe stil vechi au ca taine sfintirea bisericii si spalarea picioarelor. Este o mare minciuna si asta da dovada de o slaba documentare sau rea vointa. Ii respect preotia Parintelui Cleopa, dar unele afirmatii pe care acesta le-a facut sunt total deplasate si eronate.