View Single Post
Vechi 06.07.2014, 11:45:41
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu se calculeaza. Chestia cu "hai sa gasim stramosul comun intre cal si liliac" este, intradevar, si intuitie, dar exista destule cazuri unde "stramosul comun" s-a gasit prin fosile si analiza genetica.
Vezi ca habar nu ai ? Se calculeaza luand ca model ADN-ul comun al oamenilor si cimpanzeilor si timpul prezumat a fi trecut de cand evolutia ne-a despartit. Nu e nici o intuitie, e asa cum ti-am spus. Cineva poate spune ca Starcraft 2 si Warcraft 3 au un stramos comun, si-l poate calcula folosind acelasi algoritm. Nu exista prin fosile, ca inca nu a fost gasia fosila lui Pegas, calul inaripat.

Citat:
Si da, mutatiile se intampla incontinuu in toata vietatiile, inclusiv in corpul nostru. De obicei, mutatiile daunatoare sunt eliminate de corp imediat, cum ar fi miile de celule care sufera mutatii si devin canceroase in fiecare zi in corpul nostru. Dar parte mutatiile care nu sunt daunatoare sunt pastrate de corpuri in general. Deci, dupa cum observi, corpurile au un mecanism natural prin care isi selecteaza mutatiile benefice.

Celulele corpului nostru sufera milioane de mutatii pe zi. Iar apoi, aceste schimbari le dai mai departe copiilor tai. Fa un pic de calcul de probabilitate, si o sa vezi ca acest mecanism nu este deloc lipsit de sens.
Nu vedem ca se intampla asta. Nu exista prea multe exemple de mutatii benefice. Experimentele din laborator pe zeci de mii de generatii de bacterii ne-au aratat ca nu exista prea multe exemple, si ca cele putine care exista sunt mai degraba anularea unor functii ( gena X nu mai functioneaza ). Daca asa stau lucrurile, inseamna ca daca le anulam pe toate o sa fim perfecti.

Citat:
Este, intradevar, o capodopera, dar nu exista nici un motiv pentru care ar fi mai bine sa ai nervul legat de retina din fata. La fel si cu sinusurile, la fel si nu nervul laringeal. Ba chiar din contra, se putea mai bine si eficient.
Pai sa ne demonstreze careva cum e mai bine. Dumnezeu ii spune lui Iov in una din cele mai vechi scrieri din Biblie : Cine esti tu sa-mi ceri socoteala ? Arata-mi tu cum se face si eu o sa stau sa te ascult ( nu-s cuvintele astea dar sensul e asta ). Deci sa ne arate evolutionistul ce inseamna un ochi mai bun, si atunci noi o sa stam sa-l ascultam.