View Single Post
Vechi 06.07.2014, 16:23:47
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Vino cu argumente importriva, in loc de un simplu "nu", si mai discutam. Pana la proba contrarie, nu vad ce este in neregula cu ce am zis.
Mai abaaaabbbb63, tu prezumi in mod gresit ca toate prostiile pe care le afirmi sunt adevarate si au nevoie de demonstratie pentru a fi negate. Eu pur si simplu iti spun ca spui prostii ... e suficient.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
De fapt sunt poze care pot fi explicate daca ai facut fizica de clasa a 7-a si a 8-a.
M-am prins ... ai trecut de clasa 8-a ... si esti mandru de asta. Pozele pot fi explicate ... dar nu de tine ... am inteles.
Exista o explicatie heliocentrista ... ia cauta si vezi ce gasesti pe tema asta pe internet. Insista pe pozele facute din Statia oribitala ... vezi poate gasesti si acolo explicatii.

Despre simulatorul ala cu umbra care face 18 grade cu ecuatorul in ziua echinoctiului te-ai interesat, ai calculat, face 18 grade sau nu ? In modelul heliocentric cum se explica ? Ia cauta pe net, vezi ce gasesti ?

În ziua echinocțiului, umbra unui gnomon la răsărit formeaza o linie dreaptă cu umbra sa la asfințit, în lungul liniei ecuatorului, pe tot parcursul zilei.

Pentru observarea acestui fenomen (geocentric), pe simulatorul de mai jos selectați următorele:
- the day of year: 21 March sau 21 September ; the time of day: 12:00 ; the observer's latitude: 0.0
- bifați "loop day" ; debifati "show the ecliptic" , click pe "start animation"

Simulatorul este acesta -> http://astro.unl.edu/naap/motion3/an...sunmotions.swf

in modelul heliocentric acest lucru este IMPOSIBIL ... dar probabil ca si tu o sa spui ca e gresit simulatorul ...

Ia calculeaza tu ce unghi face umbra cu linia ecuatorului in modelul heliocentric, ce mai zici daca face 18 grade ?
Este vorba de geometrie de clasa 7-a sau a 8-a.

Uite cum arata modelul heliocentric, ca poate ai uitat:

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 16:37:00.