View Single Post
Vechi 07.07.2014, 10:20:40
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

ok, sa o zic altfel... s-a intors cineva din lumea cealalta sa ne zica cum e? Avem altundeva decat in Biblie (adica acum mii de ani) minunea invierii cuiva, care sa ne zica ca a fost in Rai/iad si stie ca acolo e mai bine/rau?
Ai auzit tu in ultimele mii si sute de ani de cineva care s-a intors din morti si a zis lumii intregi ce e dincolo de moarte? Da, cred in viata vesnica, dar atata timp cat nu stiu si nici nu o sa stiu cum e acolo pana nu voi ajunge acolo, prefer sa imi pese de viata care mi-A dat-o Dumnezeu sa o traiesc aici pe Pamant; desigur ca ma gandesc si la viata de apoi, dar nu o pot face in acelasi fel cum o fac referitor la viata de acum, cea prezenta.
O fi corect, o fi gresit, e parerea mea si viziunea mea si nu incerc sa o bag nimanui pe gat, dar nu cred ca ranesc atat de tare pe cineva prin fapul ca o scriu. Singura dovada care o am de la Dumnezeu e ca El exista si ne ajuta pe fiecare in parte intr-un fel sau altul. Altfel cum imi pot explica ca de fiecare data cand sunt intr-un impas si ma rog Domnului sa ma ajute sa aleg calea cea buna, exact asta se intampla? Coincidenta?! Nu cred in coincidente.
Ce nu avem, dovezi documentate despre cum e in viata de apoi (unii nici macar nu cred in existenta vietii de apoi). De asta imi pasa cum traiesc aici; momentan viata asta mi-A dat-o Dumnezeu; asta o traiesc si e asta imi pasa sa fie cat mai buna din toate punctele e vedere, inclusiv d.p.d.v. al faptelor. Dumnezeu e bun, e un exemplu pentru noi, atunci ar trebui sa fim si noi buni, sau macar sa ne straduim sa fim buni in cele mai multe ocazii...

Albert, te rog termina cu sectantii, ca ce gandesc eu n-are legatura cu sectantii; crezi ca n-am alte subiecte de vorbit cu prietenii mei de alta relogie decat despre secta lor sau credinta mea? Nu suntem atat de limitati in subiecte.
Albert, ia spune-mi tu cine la cine da lectii? Tu esti ala care te iei de fiecare pentru ca nu iti convine ceva din ce vorbste (scrie), nu eu. Eu imi prezint pur si simplu ideile mele, fara sa te acuz pe tine de una si de alta si fara a acuz pe altul de ceva. Cum se face ca iuliu46 poate sa imi demonteze ideile fara sa faca vreo referire la faptul ca am prieteni sectanti sau mai stiu eu ce, si tu nu poti?!

Bine asta cu stramosul comun, pot sa zic ca Biblia e stramosul comun al scrierilor religioase. Aici nu cred ca gresesc. Nu voiam sa zic prin asta ca Biblia e gresita, pur si simplu vroim sa zic ca, unde e vorba de traducere, care poate fi in doua moduri, cum e cu perioade/zile de exemplu, nu cred ca e asa gresit sa lasam omul sa creada oricare din variante; cred ca e bine sa acceptam ambele variante, in sensul ca daca unul crede ca acel cuvant inseamna perioade de timp, sa ii explicam de ce noi credem altceva, insa fara polemica (eu am dreptate, tu nu - s-a intamplat asta chiar si la subiectul respectiv).

later edit: Iuliu, imi spui te rog unde L-am acuzat pe Dumnezeu si de ce anume L-am acuzat? (nu, nu sunt ironica, dar pur si simplu nu vad unde L-am acuzat, pentru ca nu voiam in nici un caz sa Il acuz de nimic).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 07.07.2014 at 10:26:48.