View Single Post
Vechi 07.07.2014, 12:23:07
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
ok, sa o zic altfel... s-a intors cineva din lumea cealalta sa ne zica cum e? Avem altundeva decat in Biblie (adica acum mii de ani) minunea invierii cuiva, care sa ne zica ca a fost in Rai/iad si stie ca acolo e mai bine/rau?
Ai auzit tu in ultimele mii si sute de ani de cineva care s-a intors din morti si a zis lumii intregi ce e dincolo de moarte? Da, cred in viata vesnica, dar atata timp cat nu stiu si nici nu o sa stiu cum e acolo pana nu voi ajunge acolo, prefer sa imi pese de viata care mi-A dat-o Dumnezeu sa o traiesc aici pe Pamant; desigur ca ma gandesc si la viata de apoi, dar nu o pot face in acelasi fel cum o fac referitor la viata de acum, cea prezenta.
O fi corect, o fi gresit, e parerea mea si viziunea mea si nu incerc sa o bag nimanui pe gat, dar nu cred ca ranesc atat de tare pe cineva prin fapul ca o scriu. Singura dovada care o am de la Dumnezeu e ca El exista si ne ajuta pe fiecare in parte intr-un fel sau altul. Altfel cum imi pot explica ca de fiecare data cand sunt intr-un impas si ma rog Domnului sa ma ajute sa aleg calea cea buna, exact asta se intampla? Coincidenta?! Nu cred in coincidente.
Ce nu avem, dovezi documentate despre cum e in viata de apoi (unii nici macar nu cred in existenta vietii de apoi). De asta imi pasa cum traiesc aici; momentan viata asta mi-A dat-o Dumnezeu; asta o traiesc si e asta imi pasa sa fie cat mai buna din toate punctele e vedere, inclusiv d.p.d.v. al faptelor. Dumnezeu e bun, e un exemplu pentru noi, atunci ar trebui sa fim si noi buni, sau macar sa ne straduim sa fim buni in cele mai multe ocazii...
Crestinii cred ca s-a intamplat, da. Paradoxal dar asta este baza credintei crestine, ca Dumnezeu s-a intrupat si a invins moartea. Si ne-a si sugerat cum ar fi pe acolo. Deci daca esti crestin crezi in asta, daca nu crezi nu esti crestin.
"Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră."
Moartea si viata reprezinta cu totul altceva in crestinism. ( Cine crede in Mine ...s-a mutat de la moarte la viata ). Sigur ca fiecare este liber sa creada ce vrea si sa pretuiasca mai mult viata asta decat viata adevarata. Dar sa nu amestecam lucrurile. Cine e crestin intelege lucrurile astea. Asta cu Dumnezeu e bun si important e sa fii bun e dintr-un alt film. E un fel subtil de a spune ca nu prea crezi, ca importanta e viata asta si important e sa ne fie bine ca sa nu ne fie rau, vorba regelui Hagi.

Citat:
Bine asta cu stramosul comun, pot sa zic ca Biblia e stramosul comun al scrierilor religioase. Aici nu cred ca gresesc. Nu voiam sa zic prin asta ca Biblia e gresita, pur si simplu vroim sa zic ca, unde e vorba de traducere, care poate fi in doua moduri, cum e cu perioade/zile de exemplu, nu cred ca e asa gresit sa lasam omul sa creada oricare din variante; cred ca e bine sa acceptam ambele variante, in sensul ca daca unul crede ca acel cuvant inseamna perioade de timp, sa ii explicam de ce noi credem altceva, insa fara polemica (eu am dreptate, tu nu - s-a intamplat asta chiar si la subiectul respectiv).
Eu nu am spus ca Biblia este stramosul cuiva. Am spus doar ca putem manipula matematic lucrurile asa incat sa dovedim ca Biblia este stramosul tuturor cartilor scrise vreodata.
Desi eu cred ca acolo unde scrie zile inseamna zile, si eu cred ca este la latitudinea fiecaruia dintre noi sa creada sau nu anumite lucruri. De aceea nu m-am legat niciodata de acest aspect, ba din contra, mi-am luat si o sapuneala pentru ca am indraznit sa sugerez ca nu e cel mai important lucru asta cu 24 de ore si 7500 de ani. ( personal accept ca pot fi 10.000 de ani ).

Citat:
later edit: Iuliu, imi spui te rog unde L-am acuzat pe Dumnezeu si de ce anume L-am acuzat? (nu, nu sunt ironica, dar pur si simplu nu vad unde L-am acuzat, pentru ca nu voiam in nici un caz sa Il acuz de nimic).
Era vorba de discutia dintre mine si colegul abaaa.... Eu doar am dat un argument ca sa arat de ce asta cu ochiul e un argument prostesc ( lasand la o parte faptul ca exista explicatii clare pentru faptul ca avem un ochi diferit de al caracatitei si de ce ochii caracatitei nu ne-ar ajuta prea mult ). Pur si simplu am spus ca inainte sa critici ceva ar fi bine sa arati ce inseamna mai bine. Si m-am folosit de un citat din Biblie. La care replica a fost : da uite ce a patit saracul Iov din partea unui Dumnezeu care pune pariuri. Un crestin intelege ca Iov nu a patit nimic, in final, atunci cand se trage linie, Iov iese in castig. Unul care crede ca doar viata asta e importanta, ca important e sa fim buni etc. o sa inteleaga cu totul altceva : " Uite ce bine traia Iov si dintr-o data astia pun un pariu si ...". Din punct de vedere crestin Iov traieste si acum foarte bine, iar noua ne-a ramas o invatatura care sa ne ajute in drumul nostru catre mantuire.