Desi am mai spus-o, prefer sa o repet, pentru a nu exista confuzii pe acesta tema.
Putem opta pentru orice model ... sunt destule modele cosmologice ... avem de unde alege:
- geocentric <- preferat de unii crestini traditionalisti
- heliocentric <- preferat de atei si de unii crestini
- tychonic <- preferat de unii catolici
- a-centric <- preferat de astrofizica
Fiecare dintre aceste modele au anumite probleme la care nu pot raspunde logic si care contrazic observatiile. Niciun model nu este perfect si nu explica satisfacator universul.
Ce este important dupa parerea mea, e ca nu este gresit sa preferi un model sau altul atata timp cat nu crezi ca el iti poate influenta destinul, asa cum cred cei care iau in serios astrologia. In rest, ca unul sau altul este mai facil sau mai bun ca model ... sunt doar niste discutii sterile ... o pierdere de timp si de energie inutila ... dupa cum am observat si din discutiile de pana acum.
Nimeni nu a demonstrat ca pamantul se invarte nici in jurul propriei axe nici in jurul soarelui. Ipoteza ca in spatiul cosmic este obligatoriu ca in jurul a ceva mare sa se miste ceva mic se bazeaza doar pe credinta lui Copernic si Galieli care nu au demontrat niciodata acest lucru ... Oricum, este treaba astrofizicii sa emita supozitii ... ca d-aia sunt platiti ...