View Single Post
Vechi 07.07.2014, 23:31:05
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
@AlbertX: Prietene drag, ai venit cu 3 "argumente" geocentriste: umbra lunii la eclipsa, pozele cerului de pe statia spatiala si umbra gnomonului la echinoctiu. Luat la bani marunti, nu ai putut sa demonstrezi niciuna. In schimb arunci cu afirmatii metaforico-aluzive, gen "nimic nu este ce pare a fi... ca in Twin Peaks".
t4ilgunn3r, eu tot am venit cu trei "argumente", probabil ca tu nu stii ce argumente au adus Copernic si Galilei cand au spus ca este imposibil ca Pamanutul asa mic si neinsemnat sa fie ceva in jurul caruia sa se miste intregul Univers asa de mare si de infinit.
Tu stii argumentele lor ? Cate au fost ca numar ?

Apropo, Newton nu era nascut pe vremea aia si nici Einstein, nici telescop nu aveau si nici asa multa imaginatie ca azi. Giordano Bruno nu a avut legatura cu cosmologia, el doar a afirmat ca este posibil sa existe viata pe alte planete in rest nu era interesat de geocentrism sau heliocentrism cum gresit sustineau unii.

Cauzele care au dus la schimbarea sistemului geocentric cu cel heliocentric nu au fost stiintifice ci de o cu totul alta natura ... mult mai subtila. Retorica lui Galilei a tinut loc de demonstratii. Daca o sa aveti rabdare sa-i cititi cartea in care el sustinea ca a demonstrat cat este de gresit sistemul Ptolemeic o sa muriti de ras si o sa va rusinati ca sustineti asa ceva, dar lumea se pare ca a crezut fara sa-si puna atatea intrebari. Daca mai adaugam ca Galilei mai era si astrolog in timpul liber si ca castiga bani frumosi de pe urma fraierilor ... poate veti intelege si de unde-i venea talentul oratoric. Era un fel de "Urania" pe vremea lui ...

Ptolemeu, a fost parintele geometriei sferice, cel mai bun din toate timpurile. Galilei se juca cu bilutele pe plan inclinat, banuiesc ca observati diferenta de calibru dintre cei doi. Ptolemeu a demonstrat geometric la vremea lui ca Aristolel a avut dreptate si ca rationamentele logice ale acestuia sunt corecte. Galilei nu a demonstrat nimic, el doar a afirmat ca Ptolemeu si Aristotel s-au inselat si cam atat. Toti au fost considerati la timpul lor mari oameni de stiinta, la fel se va intampla si cu Einstein, va ramane doar o amintire in istoria stiintei.

Referitor la cum s-au raportat Sfintii Parinti la cosmologie am observat o atitudine rezervata a acestora. De cele mai multe ori se refereau la cunostintele elinilor prezentand modul in care acestia credeau ca se misca universul si faceau permanent observatia ca nu este bine sa amestecam filosofia cu religia. Pentru stabilirea echinoctiului si a datelor din calendarul bisericesc, sistemul geocentric a fost suficient. Orice alt sistem care calculeaza acele date la fel de bine este bun si nu are atat de mare importanta pentru mantuirea sufletului dupa parerea mea.

Am vazut ca mai multi crestini cereau BOR sa-si exprime un punct de vedere in favoarea/defavoarea geocentrismului. Consider ca este gresit ca Biserica sa-si dea cu parerea pe acesta tema dar si pe orice alta tema a stiintei de orice fel (bozomi, neutrini, dark).
Neutralitatea si diplomatia sunt o pozitie corecta si echilibrata a Bisericii in raport cu supozitiile stiintei din orice domeniu.

Doar ateii militanti au falsa impresie ca lovesc in Biserica atunci cand prezinta diverse argumente stiintifice, dar asta ne dovedeste doar de cata ignoranta dau dovada acestia in raport cu religia ortodoxa

Last edited by AlbertX; 08.07.2014 at 00:22:16.