View Single Post
Vechi 10.07.2014, 21:12:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Esența păcatului e dezordinea în iubire !

Așadar, ce anume ești, o, Dumnezeule al meu, Te întreb ce anume ești, dacă nu Domnul Dumnezeu? Dar cine ar putea să fie Domn, în afară de Domnul, sau cine ar putea să fie Dumnezeu, în afară de Dumnezeul nostru?
O, Tu, Preaînaltule, Preabunule, Preaputernicule, Atotputernicule, Preamilostive, Preadreptule, Preatainicule și Preaprezentule! Tu, Cel Preafrumos și Cel Preatare! Tu, Care ești statornic și de necuprins! Tu, Cel neschimbat, Care le schimbi pe toate! Tu, Care nu ești niciodată nou și niciodată vechi! Tu, Cel Care le înnoiești pe toate și Care pe cei trufași îi readuci la vechea lor stare, și ei nici măcar nu știu! Tu, Cel întotdeauna activ și întotdeauna pașnic; Tu, Cel Care mereu aduni, dar Care nu ai nevoie de nimic; Tu, Cel Care aduci și Care umpli! Tu, Cel Care ocrotești; Tu, Cel Care naști și hrănești, și duci totul pînă la capăt, căutînd atunci cînd Ție nimic nu-Ți lipsește!

Tu iubești și nu devii pătimaș; ești gelos și ești în siguranță; Te căiești și totuși nu regreți; Te mînii, dar ești liniștit; Tu schimbi lucrările mîinilor Tale și totuși, planul nu Ți-l schimbi; Tu primești ceea ce găsești și niciodată nu arunci nimic de la Tine; Tu, Care nu ești niciodată sărac, dar care Te bucuri de cîștiguri; Care nu ești niciodată avar, dar Care ceri totuși dobînzi; Tu, Căruia i se dă din belșug, ca să nu pretinzi datorii, și totuși, cine posedă ceva și acel ceva nu este al Tău? Tu dai înapoi datoriile, fără să rămîi cuiva dator; dai înapoi datoriile, nepierzînd nimic. Și ce am mai putea spune, o, Dumnezeule al meu, Tu, viața mea, Tu, Dulcele meu cel Sfînt? Sau ce ar mai putea să spună cineva, cînd ar încerca să vorbească despre Tine?….
Sf.Augustin –Confesiuni