View Single Post
Vechi 11.07.2014, 11:40:10
antoniap
Guest

Implicit

Scrisoare către mamica și taticu’

Dragă mami și dragă tati,

Cum am apărut în casa voastră habar nu am. Uneori am impresia că vă sunt un vecin de apartament. Stau ore în șir în camera mea și mă uit la televizor sau pe internet căci, părinți buni cum sunteți, mi-ați creat condiții.

Aș dori să mă învățati la timp ce-i bine și ce-i rău și să nu vă mai certați în fața mea. Unele treburi aș putea să le fac foarte bine și eu, ca să nu am impresia că munca e pentru sclavi. Nu vreau să mă simt sclav atunci când voi fi nevoit să muncesc.

Aș vrea să stați mai mult timp de vorbă cu mine, să-mi citiți ceva cu drag și să-mi spuneți voi la ce filme pot să mă uit și la care nu. Dacă iau o notă proastă, rămân tot copilul dumneavoastră. Nu mă abandonați sufletește, ci încurajați-mă, căci poate că am avut și eu o zi proastă sau poate că mi-a fost lene să mă pregătesc. Nu e de vină neapărat doamna profesoară...

Când eram în clasa a cincea vă supărați pe mine când veneam acasă cu nota nouă și nu mai vorbeați cu mine trei zile. Nici nu știți cât sufeream. Acum sunt în clasa a șaptea și am o colegă de clasă minunată, dar care e îndrăgostită de altcineva… Vă supărați pe drept cuvânt acum, că am luat un șapte și un cinci, dar vreau să simt iubirea voastră chiar dacă mă certați. Anul viitor vor fi examene… Ce se va întampla dacă nu voi lua zece?

E vârsta întrebărilor. Trebuie să învăț să pun și să primesc întrebări care dezvoltă înțelepciunea și să-mi asum greșelile. Până sunt minor, știu că pot să vă reclam în caz că-mi dați vreo palmă, dar ce voi face fără înțelepciune atunci când viața îmi va da palme? Ce legi vor exista pentru a mă scuti de palmele pe care mi le poate da viața? Totuși vă indemn să aveți dreaptă judecată pentru a ști când să-mi dați o pedeapsă și când să-mi dați un sfat sau chiar un ajutor.

Un copil cu condiții
Reply With Quote