View Single Post
Vechi 21.07.2014, 21:37:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
Ideea e simpla...nu poate sa vina un virgin sa imi povesteasca mie despre femei.
Pai mai omule, citisi ce am scris mai sus ? Exact virginii iti povestesc tie despre femei. Virginii sunt autorii a trei sferturi din cartile ortodoxe despre casatorie. La virgini alearga, barbati si femei, ca sa-si planga necazurile casatoriei lor si sa ceara bun sfat.

Citat:
As vrea sa pot sa ii trezesc din odihna vesnica pe Sfinti sa ne zica ei daca e corect sau nu sa punem pe umerii preotilor povara celibatului. Dar va veni si ziua cand vom afla si asta.
Pai nu e nevoie sa-i trezesti din odihna vesnica, nici sa astepti Judecata de Apoi. Sfintii Parinti ne-au lasat carti si au intocmit canoane. Trebuie doar sa te documentezi. Iata ce spune un sfant parinte virgin care iti povesteste tie despre femei:

"bine este pentru om să nu se atingă de femeie"
"Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine"

De ce ar fi mai bine ca preotul sa fie necasatorit ? Ne explica acelasi preot necasatorit, un pic mai jos:
"Cel ce s-a căsătorit se îngrijește de cele ale lumii, cum să placă femeii."

Sursa: http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=7

Daca vrei sa dezvoltam, citand Sfintii Parinti ai Bisericii Nedespartite si canoane din perioada patristica, desigur ca putem. Cauti dumneata, mai caut si eu, si le punem pe tapet.

Citat:
In rest, pedofilia...mi se ard circuitele numai cand ma gandesc...
Subiectul a deviat: dupa cum observa pana si initiatorul topicului (adventist sau Dumnezeu stie ce e), cata legatura e intre pedofilia preotilor casatoriti si casatoria lor, tot atata e intre pedofilia preotilor necasatoriti si necasatoria lor. Asta e, nu te-ai obisnuit ca toate topicurile deviaza ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote