View Single Post
Vechi 30.07.2014, 14:14:20
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
1. Prima Biblie (Sf. Scriptura) tradusa integral in limba romana a fost Biblia lui Serban Cantacuzino in 1688.
2. Apoi zici ca reforma a trezit BC din "constientizarea leneviei si decaderii spirituale in care era"...bun...ce legatura are asta cu BO
3. "amplificarea misionarismului pacifist"...adica?

Avea Parintele Cleopa o vorba, vizavi de neoprotestantii care veneau la el: "au venit sa invete pe popa carte".

Nu mai zic nimic, o sa las pe "colegii mei" mai bine instruiti teologic sa iti dea raspunsuri la toate iluziile tale.
In primul rand nu am iluzii despre teologie sau Istoria Bisericii Universale.Iar topicul a fost o lansare la discutii pe tema intoarcerii la Ortodoxie a neoprotestantilor.1.Probabil stiati ca serviciul liturgic se facea in limba slavona,si inainte de asta in latina,ca mai apoi in secolul 18 sa se inlocuiasca definitiv cu limba romana.Iar primele traduceri ale textelor religioase,inclusiv a Evangheliei au inceput in Ardealul influentat de verva calvinilor.2.Cum puteti contextualiza reforma in cadrul BO,fara a aminti de BC?Nu a existat o reforma in cadrul BO,decat venita din BC.3.Adica raspandirea Evangheliei fara a se varsa sange....Si nu inteleg de ce atata ironie....