View Single Post
Vechi 04.08.2014, 23:22:14
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
I-ar fi fost usor sa ne faca pe toti sa stim ca El Este, si numai EL: dar nu, EL a ales sa ne lase sa alegem, sa fim absolut liberi in alegere. Si acest'absolut', inseamna incertitudine totala...
Și totuși, chiar în Evanghelie găsim scris:

"25. I-a zis femeia: Știm că va veni Mesia, Care se cheamă Hristos; când va veni, Acela ne va vesti nouă toate.
26. Iisus i-a zis: Eu sunt, Cel ce vorbesc cu tine." (Ioan 4, 25-26)

"37. Și Tatăl care M-a trimis, Acela a mărturisit despre Mine." (Ioan 5, 37)

"39. Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5, 39)

Dar și în alte locuri, într-un mod foarte direct și fără echivoc, spulberînd orice incertitudine, Hristos Se prezintă pe Sine ca Persoană Dumnezeiască. De exemplu:

"48. Eu sunt Pâinea vieții." (Ioan 6, 48)
"51. Eu sunt Pâinea cea vie, Care S-a pogorât din cer." (Ioan 6, 51)
"28. Deci a strigat Iisus în templu, învățînd și zicînd: Și pe Mine Mă știți și știți de unde sunt; și Eu n-am venit de la Mine, dar adevărat este Cel ce M-a trimis pe Mine și pe care voi nu-l știți.
29. Eu Îl știu pe El, căci de la El sunt și El M-a trimis pe Mine." (Ioan 7, 28-29)

Mai sunt și alte numeroase locuri în Scriptură de unde aflăm că El este Dumnezeu. Și toată Scriptura, dealtfel, ne vorbește limpede despre Unicul Dumnezeu.
Cât despre adeverirea prin viețile sfinților, prin Sfânta Tradiție, prin Biserica lui Hristos - ne stă la îndemână tuturor să cunoaștem, dacă binevoim.

De unde, așadar, să vină "incertitudine totală"?...

Last edited by Ioan_Cezar; 04.08.2014 at 23:29:00.
Reply With Quote