View Single Post
Vechi 05.08.2014, 17:58:22
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Poate urechea ta nu are atata experienta duhovniceasca incat sa simta perfect Duhul Sfant.

Gresesti rau aici. Credinta noastra nu este intr-un om. Este in Hristos si in Sfanta Biserica. Sfintii vorbesc despre Hristos si trimit la Hristos.
Nu gresesti daca iti pui semne de intrebare intr-un mod cinstit, pentru a nu fi prada diavolului.

Si eu mult timp am tinut la Parintele Arsenie. DAR ESTE TIMPUL sa fiu putin cu "cap" si sa imi pun intrebari mature: ce zice Biserica de Parintele Arsenie ? Iar Biserica este si ierarhia si monahii si mirenii...

Si tu, ca si mine, trebuie sa asculti de Biserica. Eu sunt in indoiala si incerc sa clarific problema asta.... M-am atasat si eu de parintele Arsenie dar tbuie clarificate toate lucrurile.

Uite, acum ascult predica parintelui Serafim Badila. Zice exact ce zice toata lumea - cel putin la inceput. Dar nu vorbeste despre intrebarile si indoielile care sunt.

Si draga Antonia, lucrurile tuturor trebuie sa fie curate in final si fara sminteala.
Nu spun ca parintele Arsenie Boca nu are niciun pacat. Dar apare un aspect foarte finut si sensibil care trebuie luat in calcul: invidia confratilor. Daca unii L-au invidiat pe Mantuitorul Iisus Hristos
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=2&id=53,

oare parintele Arsenie Boca a scapat neatins de mrejele invidiei?

Apoi orice om care cade in pacat are posibilitatea de a se pocai. Altminteri, jertfa lui Hristos ar fi fost zadarnica. Cine are o garantie ca parintele Arsenie Boca n-a fost in stare de pocainta? Sa nu uitam cum a murit, totusi... Caci gura lumii-i sloboda si umbla vorba ca ar fi fost ajutat nitel sa plece din aceasta lume. Asta inseamna mucenicie, adica botezul sangelui care presupune curatarea de orice pacat.

Apoi sa nu uitam ca Biserica ar trebui sa ia atitudine si fata de aspecte care se deruleaza in zilele noastre: ecumenism, masonerie, pecetluire, satanizarea populatiei prin greseli grave ale conducatorilor etc.

Societatea civilă cere o reacție de la BOR

,,Ieri după-amiază, înainte de închiderea ediției, trei organizații nonprofit - Asociația părinților pentru o educație sănătoasă, Asociația civică pentru Constanța și Asociația pentru revigorarea tradiției - au anunțat că au adresat câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacție fermă față de rolul pe care primarul Radu Mazăre îl va interpreta în această seară. Cele trei organizații consideră că primarul „promovează, de ani buni, stațiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual“, dar și că are „un comportament imoral“. „Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nicio legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani, și care va continua și în această seară“."
Sursa:
http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/de...el-505347.html